Cüneyt Özdemir: Avukatlarımızın uyarısı ile bu bölümü yayından kaldırmak zorunda kaldık

IKBY’de gazetecilik yapan Khalid, TSK'nın yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etmişti

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) gazetecilik yapan Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşiyi YouTube kanalından kaldırdı.

Khalid’in Türkiye'nin operasyonlarıyla ilgili olarak teyit edilemeyen bilgiler verdiğini söyleyen Özdemir “Vatandaş gazeteciliğine örnek olarak yaptığımız dünyadan bağlantıların olduğu bir yayında Türkiye'nin sınırötesi operasyonu ile ilgili sonradan 'teyit edemediğimiz' ve 'doğrulatamadığımız' bilgiler verdi. Avukatlarımızın uyarısı ile bu bölümü yayından kaldırmak zorunda kaldık" dedi.

Eleştirilere yanıt

Özdemir kendisini sosyal medyadan eleştirenlere de yanıt verdi.

“Bizim bu bölümü kaldırdığımız için bizi eleştiren Türkiye sınırları içinde gazetecilik yapan meslektaşlarıma çok basit bir önerim var” diyen Özdemir, “Buyrun bu haberleri kendi kanallarınızdan  ya da hesaplarınızdan siz yayınlayın. Gazeteci arkadaşımız eminim hepinizin kanalına çıkıp anlatacaktır!” ifadesini kullandı.

Khalid: Mesele topyekûn bir milletin susturulmaya çalışılması

Yayından kaldırılmanın gündeme gelmesinin ardından Khalid, "Mesele, benim söylediklerimin kesilmesi değil, mesele topyekûn bir milletin susturulmaya çalışılması ve Türkiye’de medyanın bu hale gelmiş olmasıdır" açıklaması yaptı.

Khalid yayında, TSK'nın Irak Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini iddia ederek, "Buradaki Kürtler, saldırıların PKK'ye değil de, tüm Kürtlere karşı olduğu kanaatine sahip" ifadelerini kullanmıştı.

Akar: TSK’nın hiçbir zaman hedefinde Kürt kardeşlerimiz yoktur, olmaz, olamaz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Kayseri Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen "Geleneksel Gazetecilik Yarışması" ödül törenindeki konuşmasında TSK gerçekleştirdiği operasyonları bazı mihrakların "Türkler, Kürtlere saldırıyor" şeklinde lanse etmeye çalıştığına dikkati çekti.

Akar, şunları söyledi:

Bu kesinlikle doğru değil. Bu tamamen bir algı operasyonudur. Aldanmamak lazım. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir zaman hedefinde Kürt kardeşlerimiz yoktur, olmaz, olamaz. Türkler ve Kürtler et ve tırnak gibidir. Biz kardeşiz. Omuz omuza, birlikte, Çanakkale'yi, Milli Mücadele'yi yaptık, şimdi de hep birlikte ülkemizin ve milletimizin güvenliği ve refahı için çalışıyoruz. Bazı ahlaksızlar buradaki mücadeleyi, çarpıtmak ve bazı mihrakların heveslerini gerçekleştirmek için bir manivela olarak kullanıyorlar. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması, bunlara pabuç bırakmaması lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU