Maduro, görevde kalıp kalmayacağına ilişkin referanduma hazır olduğunu duyurdu

Venezuela lideri, yeterli imzanın toplanması halinde 10 Ocak 2022'den itibaren referandum hazırlıklarının başlatılacağını belirtti

Fotoğraf: Reuters

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yeterli imza toplanması halinde 2022’de görevi bırakması veya devam etmesi yönünde referandum düzenlemeye hazır olduğunu duyurdu.

Dün akşam saatlerinde halka hitap eden Venezuela lideri,  "Devlet başkanlığı görevime devam edip etmeyeceğimi belirleyecek olan referandum için imza toplama işleminin 10 Ocak 2022'de başlatılması mümkün olacak" dedi.

Maduro, Venezuela anayasasının, referandum lehine yeterli sayıda vatandaş imzası olması halinde başkanlık döneminin yarısının sona ermesinden sonra bu şekilde bir referandum yapma imkanı sunduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maduro: Trump'la görüşmeye hazırım

Venezuela lideri, ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

Trump'ın, kendisiyle görüşebileceği açıklamalarının hatırlatılması üzerine Maduro, eski ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Joe Biden ile 2015'teki görüşmesini hatırlatarak "Benim cevabım, Biden ile saygılı bir şekilde uzunca nasıl görüştüysem, gerektiği takdirde Başkan Donald Trump'la da saygı çerçevesinde görüşmeye hazırım. Tıpkı Biden ile görüştüğüm gibi Trump'la görüşebilirim" ifadelerini kullandı.

2018 başkanlık seçimlerini kazandıktan 1 yıl sonra Maduro ile meclis arasında seçimlerin usulsüz olduğu gerekçesiyle kriz çıkmıştı.

Venezuela Parlamentosu'ndaki muhaliflerin lideri Juan Guaido ise, Maduro'nun başkanlığının geçersiz olduğunu söyleyerek kendisini geçici devlet başkanı ilan etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU