Miley Cyrus, Shakira, Justin Bieber ve birçok sanatçı “Global Goal: Unite for Our Future” konserinde bir araya gelecek

Konser 27 Haziran'da düzenlenecek

Konser pek çok dijital platformdan da izlenebilecek (AP)

Uluslararası alanda en geniş katılımlı sivil hareketlerden biri olan Global Citizen (Küresel Vatandaş) ve Avrupa Komisyonu, bu hafta sonu dünyaca ünlü birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşecek "Global Goal: Unite for Our Future" (Küresel Hedef: Geleceğimiz için Birleşelim) konserini duyurdu.

Billboard'da yer alan habere göre etkinlik öncesinde düzenlenecek zirvede koronavirüs pandemisinin ötekileştirilmiş toplulukları orantısız şekilde nasıl etkilediğine ışık tutacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

27 Haziran’da gerçekleşecek konserde Miley Cyrus, Shakira, J Balvin, Justin Bieber, Quavo, Jennifer Hudson, Coldplay, Usher, Christine and the Queens, Chloe x Halle ve Yemi Alade performans sergileyecek.

Dwayne Johnson’ın sunacağı etkinlikte Billy Porter, Hugh Jackman ve diğer birçok kişi de yer alacak.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Miley Cyrus şunları söyledi:

Bu an her birimizin harekete geçmesini gerektiriyor. Küresel Vatandaşlar olarak dünyanın dört bir yanındaki liderleri Kovid-19’un ötekileştirilmiş topluluklarda gösterdiği orantısız etkiyle; test, tedavi ve terapi geliştirmeye yönelik fon oluşturarak mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu küresel çabalar sayesinde yaşadığı yerden ve gelirinden bağımsız olarak her yerde herkesin Kovid-19 testine ve tedavisine erişebileceğinden daha emin hale geleceğiz.

Etkinlikte yer alacak isimlerden Shakira ise şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın her yanındaki Küresel Vatandaşlar dünya liderlerine; Kovid-19’u bitirmeye yardımcı olmak için herkese test, tedavi ve aşı sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan milyarlarca doları taahhüt etme çağrısı yapıyor. Sağlıkta eşitliğe ve küresel adalete ihtiyacımız var ve biliyoruz ki ancak istediğimiz dünya için mücadele etmede birleşirsek herkes için daha sağlıklı bir gelecek inşa edebiliriz.

Etkinlik hükümetleri, özel sektörü ve hayırseverleri Kovid-19 testleriyle aşılarını daha eşit dağıtma vaadinde cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Konser küresel olarak yayımlanacak ve Apple, Roku, Tidal, Twitter, Twitch, YouTube ve diğer platformlardan izlenebilecek. Daha fazla bilgi için GlobalGoalUnite.org’u ziyaret edebilirsiniz.

 

Billboard

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU