Eski AK Parti milletvekili Ocaktan: Fırtına dinince iktidar açısından işler kolay olmayacak

“İşte o gün toplumun beklentileri ve siyasi arayışları da hız kazanacaktır”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesinin eski AK Partili vekil yazarı Mehmet Ocaktan, yeni tip koroanvirüs (Kovid-19) salgınının ardından ekonomik krizin yarattığı hasarın daha net bir şekilde konuşulacağını dile getirirken “İktidar açısından işler o kadar kolay olmayacak” dedi.

Ocaktan, bugünkü “Hasar büyük siyasette kavga sert olabilir...” başlıklı köşe yazısında salgın sonrası her şeyin birden bire değişmeyeceğini ancak siyasi ve toplumsal geleneklerin aynı kalmayacağı görüşünü dile getirdi.

“Bu çerçeveden bakıldığında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin zaaflarına rağmen, özellikle sağlık bakanlığı ve sağlık çalışanları pandemi sürecini iyi götürdüler” diyen Ocaktan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Kuşkusuz maske dağıtım skandalını, belediyelere uygulanan ayrımcı politikaları ve ekonomik paketlerin yetersizliğini ayrı değerlendirmek gerekiyor.

Yani Türkiye’nin yönetememe sorunları aynen devam ediyor, dolayısıyla pandemi sonrasında özellikle ekonomik problemler katlanarak büyüyeceği için doğal olarak siyasi mücadelenin ateşi daha da yükselerek devam edecek demektir. 

Ocaktan, ekonomi konusunda da şunları söyledi:

Şimdi izolasyon döneminde meselenin sağlık boyutu ön planda olduğu için, toplumsal anlamda sükunet hakim. İktidar şimdi sağlık sisteminin becerilerini ve başka ülkelere yapılan yardımları bir propaganda aracı olarak kullanmakta son derece başarılı.

Ancak fırtına dinip insanların ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar ve ağır ekonomik krizin hasarı bütün çıplaklığı ile konuşulmaya başlandığında iktidar açısından işler o kadar kolay olmayacak. 

İşte o gün toplumun beklentileri ve siyasi arayışları da hız kazanacaktır. Dolayısıyla pandemi sonrasında yapılacak hasar- tespit çalışmalarının sonuçlarıyla ortaya çıkacak olan ağır işsizlik ve yoksulluk tablosu yeni siyasi beklentileri daha belirgin hale getirecek.

Ve tabii ki mevcut ekonomik ve siyasal sistemin sorgulanmasını da...

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU