Ölüm ve vaka sayısının arttığı İran’da okullar 5 Eylül’de açılacak

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’da okulların ve üniversitelerin 5 Eylül tarihinde açılacağını söyledi. Ülkede koronavirüs kaynaklı can kaybı 9 bin 507’ye yükselirken, vaka sayısı 202 bin 500’ü geçti

Ölüm ve vaka sayısının arttığı İran’da okullar 5 Eylül’de açılacak / Fotoğraf: ifpnews

İran’ın başkenti Tahran’da koronavirüs (Kovid-19) salgını ile illgili toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sosyal mesafe ve maskenin kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Salgın ile mücadele kapsamında maske kullanımını zorunlu yapacaklarını belirten Ruhani, “Toplu mekanlarda maske kullanımını zorunlu yapacak bir hazırlık içerisindeyiz. Kısa zamanda salgın ile mücadele konseyi tarafından kabul edilecektir. Şu anda dini, ticari ve kültürel merkezler sağlık protokollerine bağlı kalarak faaliyet yürütmekte. İş yerlerini kapatmamız ise mümkün değil. Bunu vatandaşımız da kabul etmiyor” dedi.

“Bazı eyaletlerde zirve noktaya yeni ulaşıldı”

Koronavirüs ile mücadelede henüz ilk dalga içerisinde olduklarını söyleyen Ruhani, “Uzun bir süre daha virüs ile mücadele edeceğiz. Halkımız virüs ile mücadelede tahammülünü artırsın. Bazı eyaletlerde virüsün zirve noktasını aştık. Bazı eyaletlerde ise zirve noktaya henüz yeni ulaşıldı” ifadelerini kullandı.

İran’da okulların ve üniversitelerin 5 Eylül tarihinde açılacağını belirten Ruhani, “Elbette Milli Eğitim Bakanlığı’na eyaletlerdeki salgın durumuna göre ağustos sonlarına doğru okulları açabilme hakkı tanıdık” diye konuştu.

Son 24 saatte 115 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 115 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 322 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Lari, böylece toplam can kaybının 9 bin 507'ye, vaka sayısının da 202 bin 584'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 2 bin 842'sinin durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 161 bin 384 kişinin taburcu edildiğini belirtti.

Lari, ülkede yapılan toplam test sayısının ise 1 milyon 395 bin 675 olduğunu kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca Huzistan eyaletinin yanı sıra Rezevi Horasanı, Kirmanşah, Doğu ve Batı Azerbaycan, Gülistan  ve Kürdistan'ın riskli bölgeler arasında yer aldığını ifade etti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU