MSB, “MSÜ sınavında 400 öğrenciye koronavirüs bulaştı” iddiasını yalanladı

Bakanlık medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını sadece Kocaeli'de Kovid-19 hastası bir öğrencinin sınava girdiğinin tespit edildiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Geçmişte Dünya Sağlık Örgütü'nde (DSÖ) üst düzey yöneticilik yapan, Turgut Özal döneminde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Serdar Savaş, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda (MSÜ) 400 öğrenciye koronavirüs bulaştığını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) ise bu iddialara yalanlama geldi.

Söz konusu sınavın bütün aşamalarının planlama ve icrasının, ÖSYM Başkanlı tarafından yapıldığına işaret eden MSB, bakanlığın ve Milli Savunma Üniversitesi’nin sınavının planlanması, icrası, personel görevlendirmesi ya da yer tahsis edilmesi gibi konularda herhangi bir dahlinin bulunmadığı vurgulandı.

"Sadece Kocaeli'de Kovid-19 hastası bir öğrenci sınava girdi"

Açıklamada, "Konuya ilişkin, Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri ile yapılan koordinede medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, sadece Kocaeli ilinde Kovid-19 hastası bir öğrencinin sınava girdiğinin tespit edildiği, akabinde aynı sınıfta sınava giren 12 öğrenci ve 4 gözetmene test yapıldığı ve tamamının sonuçlarının negatif çıktığı öğrenilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere koronavirüs bulaşma riski tartışılırken, Savaş’ın iddiası medyada geniş yer almıştı.

Savaş, “Bu hafta sonu yapılan MSÜ sınavlarında resmî kayıtlara göre 400 öğrenciye hastalık bulaştı” iddiasını dile getirmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU