Bakan Kasapoğlu: Yayıncı kuruluş bugün kulüplere 103 milyon lira ödeyecek

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Süper Lig maçlarını yayınlayan BeIN Sports ile görüştüklerini belirterek, kulüplere 103 milyon lira ödeme yapılacağını söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu / Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olduğu özel yayında soruları yanıtladı.

Bakan Kasapoğlu, 2019'da sporda elde edilen başarıları öncü olarak gördüklerini dile getirerek, "Futboluyla, voleyboluyla Türk sporu açısından bunu fırsata çevirme olarak görüyoruz" dedi. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında futbol maçlarının ertelenmesinin ardından yayıncı kuruluş BeIN Sports ile Süper Lig kulüpleri arasında yaşanan ödeme krizine dair de konuşan Bakan Kasapoğlu, sorunun çözüldüğünü belirtti.

Ödemeler konusunda yayıncı kuruluşla görüştüklerini aktaran Kasapoğlu, şöyle konuştu:

Yayıncı kuruluşla görüşmelerimiz neticesinde kulüplerimiz bugün itibarıyla bir ödeme alacaklar; önümüzdeki hafta da alacaklar. Yayıncı kuruluş, kulüplere ödenmek üzere federasyona 103 milyon lira ödeme yapacak. Periyodik olarak lig sonuna kadar o takvim işleyecek. Federasyon eşit olarak parayı dağıtacak.

Bakan Kasapoğlu ayrıca, federasyon seçimleriyle ilgili çalıştıklarını kaydederek, "Hukukçular süreci yürütüyor. Olimpiyatların ertelenmesi ilk kez karşılaşılan bir durum. Federasyon başkanının kaç kez seçileceğine dair bir sınır yok. Öyle bir şey olmaz" değerlendirmesini yaptı.

Gençlere verecekleri desteklerden de söz eden Kasapoğlu, "Gençlerimizi destekliyoruz, rekor bir rakam vereceğiz. 35 milyon lira sivil toplum kuruluşlarımız için destek çağrısına çıkacağız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayıncı kuruluş ile Kulüpler Birliği ödeme krizi yaşamıştı

Vakfın yaptığı açıklamada, liglerin ertelenmesiyle beraber yayıncı kuruluş beIN Sports'un kulüplere yaptığı ödemeleri durdurma kararını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirdiğini hatırlatarak, için geçilen zor zamanlarda futbol ailesinin sponsorlar ve paydaşlarla bütünleşmesi gerektiği vurgusu yapılarak, şu ifadeler kullanılmıştı:

Yayıncı kuruluş da yine bu organizasyon içerisinde en önemli paydaşlarımızdan biridir. Geçtiğimiz yaz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları dikkate alarak yayıncı kuruluşun talebi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin sonunda vardığımız sonuç, kulüpler olarak 1 sezonluk gelirimizden önemli bir indirim yaparak o günkü zor koşulları birlikte atlatmak olmuştur.

Bugün geldiğimiz noktada ise, mart ayının ilk üç haftasında maçların oynanmış olmasına rağmen yayıncı kuruluş, ödemeleri durdurduğunu Türkiye Futbol Federasyonu’na iletmiştir, bu durum kulüplerimizi iş ortaklığımızda sorun olabilecek bir endişeye sevk etmiş ve büyük hayal kırıklığıyla karşılanmıştır. 

Yayıncı kuruluş da Türk futboluna verilen desteğin her zaman süreceği belirtilerek, "Digiturk, dünya genelinde bazı yayıncılar naklen yayın lisans anlaşmalarını feshetmeye karar verirken bu tür bir adım atmamış, sadece ödemelerini geçici bir süre için dondurmuştur. İddia edildiği üzere sözleşme çerçevesinde ödemelerin eksik yapılması söz konusu olmadığı gibi, Digiturk'ün sezon başından beri yaptığı ödemeler oynanmış olan tüm karşılaşmaları kapsamaktadır. Türk futboluna olan bağlılığımız her şekilde devam edecek ve 2019-2020 sezonunun nasıl tamamlanacağına ilişkin koşullar netleşir netleşmez, yeni ödeme takvimi de belli olacaktır" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU