Kimlik kartı, ehliyet, banka kartı ve elektronik imza tek bir kartta birleşiyor

Bakan Soylu, "Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak" dedi

Grafik: Independent Türkçe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni çıkarılacak olan kimlik kartla ehliyetin ve banka kartının birleşmiş olacağını duyurdu. 

Soylu, "Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni kimlik kartına ilişkin ayrıntı veren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak. Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz. Ehliyeti bunun üzerine yükleyeceğiz. Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak"

"Hayvan hakları koruma birimleri oluşturuyoruz"

"Salgın döneminde sokak hayvanlarıyla ilgilenenlerle iyi bir irtibat kurduk" diyen Soylu, Adalet Bakanlığının hayvan yasaları ile ilgili çalışma yaptığını ve kendilerinin de desteklediğini belirtti. Soylu, İçişleri Bakanlığı olarak hem jandarma hem de polis hayvan hakları koruma birimleri oluşturulacağını duyurdu.

Bakan, "Çok yakın bir zamanda polis merkezlerimizde de bu konuda da çok önemli bir adım atacağız. Çok ihbar geliyor bana. Horoz, köpek dövüşü yapılıyor. Tüm bunları ortadan kaldırabilecek, anı anına takip edilecek emniyet ve jandarmada bir birim kuruyoruz"  sözlerini kullandı.

Kadına yönelik şiddet

Kadına şiddete ilişkin Soylu, "Bu yıldan itibaren 111 bin personelimizi eğittik salgın olmasına rağmen. Kadın cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 155'ten 106'ya düştü" açıklamasında bulundu.

Bakan, konuşmasının devamında "Oluşturduğumuz tüm teknolojilerle, Türkiye'deki bu meseleyi sıfıra indirmek bizim görevimiz. Aile içi şiddeti sona erdireceğiz. Türkiye dünyaya örnek ülke olacaktır bu konuda. Doğru yoldayız ve doğru sonuçlar alıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU