Koronavirüs vakaları arttı, Erbil’de camiler yeniden kapatıldı

Irak Kürdistan Bölgesi’nde Erbil kentinde bulunan camiler koronavirüs vakalarının artması ile yeniden ibadete kapatıldı. Erbil Belediye Başkanı ve yardımcısının testi pozitif çıktı

Koronavirüs vakaları arttı, Erbil’de camiler yeniden kapatıldı / Fotoğraf: AA

Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) başkenti Erbil’de koronavirüs (Kovid-19) salgını vakaları artış göstermesi nedeni ile ibadet yerleri tekrar kapatıldı.

Erbil Kriz Masası, tarafından yapılan açıklamada virüs salgını ile mücadele kapsamında camilerin bugünden itibaren 1 Temmuz tarihine kadar kapatılmasına karar verildiğini duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kriz Masası, eczaneler dışında bütün market ve AVM’lerin akşam 22.00’den sabah 10.00’a kadar kapalı olacağını belirtirken araba galerileri, halk pazarları, spor salonları, parklar ve turizm bölgelerinin cuma günleri açılmayacağını aktardı.

IKB’de koronavirüs ölüm oranı yüzde 3’ü aştı

IKB Sağlık Bakanı Saman Berzenci, yaptığı açıklamada korona vakalarının özellikle Ramazan Bayramı sonrası yüksek oranda arttığına dikkat çekti. 

Bakan Berzenci, IKB’de koronavirüs ölüm oranının yüzde 3’ü aştığını duyurdu. 

Vaka sayısı 3 bini geçti

Berzenci, Erbil Belediye Başkanı Abdulvahit Ahmet ve Yardımcısı’nın koronavirüse yakalandıklarını ve hastanede tedavi altında olduklarını açıkladı.

IKB’de koronavirüs salgını son iki haftada tedbirlerin gevşetilmesi ile yükselişe geçti. 

Şu ana kadar 3 bin 45 kişi hastalığa yakalanırken 82 kişi de hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU