Ryanair Hollanda’daki çalışanlarının hepsini kovuyor

İrlandalı ucuz havayolu şirketi Ryanair, Eindhoven kentindeki ofisini kapattıktan bir ay sonra Hollanda’daki tüm çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı

Ryanair, kasım ayında Eindhoven ve Bremen’deki merkezini kapatma kararı almıştı. Fotoğraf: AA

Cathy Adams- The Independent

Kasım ayında Eindhoven’daki merkezini kapatma kararı alan İrlandalı havayolu şirketi Ryanair, Hollanda’daki tüm ekibini işten çıkarıyor. 

Pilotları temsil eden Hollandalı Hava Çalışanları Derneği, Ryanair’ın toplu işten çıkarma yoluna gittiğini açıkladı. 

Ucuz havayolu ulaşımı sağlayan Ryanair, geçen ay Eindhoven ile birlikte Almanya Bremen’deki merkezini de kapatma kararı almıştı. Hatta bu karar, Hollandalı pilot sendikası VNV’nin Başkanı Arthur van de Hudding tarafından bir “savaş ilanı” olarak değerlendirilmişti. 

Ancak daha sonra Ryanair’ın Eindhoven’daki pilotları Hollanda dışındaki merkezlere yönlendirmek istediği anlaşılmıştı. Ancak mahkeme, Eindhoven merkezli ekibin başka yerde çalışmaya zorlanamayacağını söyledi. Şirket, bu nedenle taşınmak istemeyenlerin maaşlarını ödemekle sorumlu tutuldu. 

VNV’den yapılan açıklamada Ryanair’ın Eindhoven ofisinin zayıf bir ekonomik performans gösterdiğini savunduğu ancak bu durumun verilerle kanıtlanmadığı belirtildi. 

200 kişi çalışıyordu 

Kapanmadan önce Eindhoven’da 50 pilot ve 150 kabin görevlisi çalışıyordu. 

Yaz sonunda Ryanair çalışanlarının Hollanda dahil altı Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği bir günlük grevden 250 uçuş ve 40 bin yolcu olumsuz etkilenmişti. 

İrlandalı şirket, konuyla ilgili The Independent’ın sorularına yanıt vermedi. 

 

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/ryanair-netherlands-crew-fire-pilots-cabin-crew-sack-a8692136.html

 

Independent Türkçe için çeviren: Gökçen Tuncer

DAHA FAZLA HABER OKU