Timo Werner, resmen Chelsea'de

Chelsea, RB Leipzig'den Timo Werner'i transfer ettiğini açıkladı

Timo Werner / Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 3 ay aranını ardından yeniden başlayan Avrupa ligleri, gelecek sezon için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Avrupa'da yılın ilk büyük çaplı transferini ise Premier Lig ekiplerinden Chelsea gerçekleştirdi.

Maviler, Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'in genç yıldızı Timo Wener'i kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

 

 

Chelsea'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Werner'in Maviler'in şartlarını kabul ettiğini ve sezon tamamlanana kadar Leipzig ile maçlara devam edeceği bildirildi. 

Açıklamada, Leipzig Kulübü'ne ve oyuncuya ödenecek ücretler hakkında bilgi verilmezken, Transfermarkt, 64 milyon euro piyasa değeri bulunan oyuncunun bonservis bedelini 53 milyon olarak kayıtlarına aldı.

Almanya'da sezonun tamamlanmasının ardından Londra'da sağplık kontrollerinden geçirilecek Werner'in, temmuz ayında takıma katılacağı bilgisi paylaşıldı.

Transferi sonrası konuşan Timo Werner, Chelsea'ye imza attığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu büyük kulübe katılmak, kariyerimin en gurur verici anı. Chelsea'yle buluşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Birlikte çok başarılı işlere imza atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon Leipzig formasıyla 43 kez sahaya çıkan Timo Werner, 32 gol ve 13 asistlik performansıyla Avrupa devlerinin radarına girmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU