AK Parti milletvekili Dağlı, liyakat tepkisine yanıt verdi: Hamza Yerlikaya’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe edin

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank'ın yönetim kuruluna atanmasına tepkiler devam ederken konu TBMM'de de tartışıldı

Muhalefet bankaların yönetim kurullarına yapılan atamaları eleştirmeye devam ederken AK Parti’den ilginç bir yorum geldi.

12 Haziran'da yapılan atamalarla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin'in Halkbank'a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın da Vakıfbank yönetim kurulu üyeliklerine getirilmesi Meclis gündeminde tartışma konusu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TBMM Genel Kurulu’nda dün yapılan görüşmelerde AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevi de yapan Yerlikaya’nın atamasının liyakata uygun olmadığı eleştirisine ilk olarak şu yanıtı verdi:

Ağırlıklı olarak eleştiriler, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmuş, “Asrın Güreşçisi” dediğimiz Hamza Yerlikaya üzerinde yoğunlaşmaktadır. Hamza Yerlikaya bu vatanı seven, bayrağını seven, ülkesini seven ve İstiklal Marşı’mızı defalarca okutan, bu bayrağı defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un “Aksini söyleyen mi var?” eleştirisine ise Dağlı’nın yorumu TBMM tutanaklarına göre şöyle oldu:

Bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de vardır. Hamza Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır. Eğer Hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Dağlı’ya “ Hadi lan! Hadi lan! Senin terazin tartmaz bizim vatan sevgimizi” diyerek tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU