TFF Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa etti

Özdemir'in Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden istifa ettiği bildirildi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, uzun yıllar yöneticilik yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübü'nden istifa etti. 

Fenerbahçe yönetimi, kulüpte uzun yıllar görev yapan Nihat Özdemir'in ihraç edilmesi talebiyle disipline sevk edildiğine dair mektup, bugün TFF Başkanı'na ulaştı. 

Özdemir, mektubun kendisine ulaşmasının ardından sarı-lacivertli kulüp üyeliğinden istifa ettiği bildirildi.

Nihat Özdemir'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist dergisinin Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, "Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz" sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya, İngiltere ve Fransa'da. Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. O sezon 2010-2011 sezonudur. 9 sene geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık. Etik ve disiplin kurulumuz şikayetleri inceliyor. Tespit ettiğimiz zaman üstüne gideceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdemir, sarı-lacivertli camiadan gelen tepkilerin ardından Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e gönderdiği mektupta, "Yayında bana yöneltilen soruya karşılık verdiğim cevapta, asıl vurgulanmak istenen, tartışmaların o günden bu yana Türk futbolunda tekrar gündeme gelmemiş olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Vefa Küçük ise Özdemir'e şu mektupla karşılık vermişti:

2010-2011'in şampiyonu bellidir. Gerisi boş laflardır. Sizin de başkan vekili sıfatıyla görev yaptığınız dönemin, yani 2010-2011'in şampiyonu Fenerbahçe’dir. Sizin açık şekilde bu hakikati ifade etmeniz bekleniyor. Bu zaten malumun ilanı olur. Her şeye rağmen, benim çağrım sonrasında bir açıklama yapmış olsaydınız, var olan tepki ve infiali bir nebze hafifletecekti. Ancak bu durumda Fenerbahçe Yönetim Kurulu sizinle ilgili disiplin soruşturması başlatırsa söylenecek fazla bir şey olmaz.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU