Selim Soydan, Nihat Özdemir'in disipline verileceği iddiasını yorumladı: O kulüpte bir dakika durmaz hemen istifa eder

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Selim Soydan, Fenerbahçe'nin sürekli bir kavga içinde tutulduğunu ileri sürerek, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sar-lacivertli kulüp tarafından disipline verilmesi halinde istifa edeceğini ileri sürdü

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in, üyesi olduğu ve uzun yıllar yöneticilik yaptığı Fenerbahçe'de Disiplin Kurulu'nda sevk edileceği iddia ediliyor / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Yönetimi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir arasında yaşanan tartışma sıcaklığını koruyor. 

Özdemir'in Ekonomist dergisinin canlı yayınında şike ile ilgili sözlerinin ardından başlayan tartışma, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ün ve TFF Başkanı'nın cevap olarak yazdığı yazıyla biraz soğusa da “Nihat Özdemir, Disiplin Kurulu’na verilecek” iddiaları, tartışmayı yeniden alevlendirebilir.

Hürriyet'te yer alan habere göre, bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve yöneticilik yapan TFF Milli Takımlar Sorumlu Yöneticisi Selim Soydan, Nihat Özdemir'in sarı-lacivertli kulüp tarafından disipline verileceği iddialarını yanıtladı. 

Soydan, Fenerbahçe'nin sürekli bir kavga içinde tutulduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu: 

Bu kavga daha önce camia dışında yaşanıyordu. Şimdi camianın içine döndü. Fenerbahçeliler, Fenerbahçeliler’le kavga ediyor. Hem içerde, hem de dışarıda bir kavga halinde Fenerbahçe. Bu kavganın da ne yazık ki kazananı yok. Kaybedeni ise Fenerbahçe oluyor.

"Fenerbahçe, kendi evlatlarıyla ve kendi değerleriyle kavga etmemeli" diyen Soydan, şu ifadeleri kullandı:

Sadettin Saran, Mehmet Ali Aydınlar örneğini daha önce vermiştim. Şimdi duyuyorum ki, Nihat Bey’i, Fenerbahçe Disiplin Kurulu’na vereceklermiş. Eğer bunu yaparlarsa Nihat Özdemir o kulüpte 1 dakika durmaz, hemen istifa eder. Fenerbahçe’nin ihtiyacı kavga değil, barış. Ve üstelik hemen her alanda barış. Bu yaşananlar eski bir Fenerbahçe futbolcusu ve yöneticisi olarak beni çok derinden üzüyor.

 

Nihat Özdemir - Ali Koç - AA.jpg
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e göreve başlamasının ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu / Fotoğraf: AA

 

Ne olmuştu?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist dergisinin Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, "Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz" sorusunu ise şöyle yanıtlamıştı:

Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya, İngiltere ve Fransa'da. Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. O sezon 2010-2011 sezonudur. 9 sene geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık. Etik ve disiplin kurulumuz şikayetleri inceliyor. Tespit ettiğimiz zaman üstüne gideceğiz.

Özdemir, sarı-lacivertli camiadan gelen tepkilerin ardından Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e gönderdiği yazıda, "Yayında bana yöneltilen soruya karşılık verdiğim cevapta, asıl vurgulanmak istenen, tartışmaların o günden bu yana Türk futbolunda tekrar gündeme gelmemiş olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU