Pekin, "yüksek riskli" insanların kenti terk etmesini yasakladı

Çin, ikinci dalga endişesi taşıyor

Fotoğraf: Reuters

Çin'in başkenti Pekin'de 27 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası bildirilirken vaka sayısı perşembe gününden bu yana 106'ya yükseldi.

Şubat ayından bu yana Çin'deki en ciddi artış, geçen yıl sonunda Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu anda dünya çapında 8 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüste ikinci dalgası salgın endişelerini kuvvetlendiriyor.

Tekrar baş gösteren koronavirüs salgını, Pekin'in güneybatısında her gün binlerce ton meyve sebze etin satıldığı ana toptan satış pazarı Xinfadi'de görüldü.

Pekin, dünden itibaren 22 mahalleyi orta riskli alanlar olarak belirledi. 

Pekin, salgınının diğer kent ve eyaletlere yayılmasını durdurmak için salgını yayma riski bulunan insanların kentten ayrılmasını yasakladı ve bazı ulaşım hizmetlerini durdurdu.

Çin devlet medyasından yer alan habere göre, belediye yetkilileri, Pekin'den teyit edilmiş vakalarla yakın temasta bulunanlar gibi yüksek riskli kişilerin kentten ayrılmasına izin verilmediği bildirildi.

Kent dışına taksi hizmetleri ve Pekin ile Hebei ve Şantung eyaletleri arasındaki bazı uzun mesafeli otobüs güzergahları askıya alındı.

Çin'in finans merkezi Şangay, Pekin'den gelen bazı kişilerin iki hafta boyunca karantinaya alınmasını istedi.

Ülkenin birçok bölgesindeki yönetim birimleri, bulaşma riskinden endişe duyan Pekin'den gelen ziyaretçilere karantina başlattı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU