Manchester'daki yasadışı "karantina" partilerinde bir kişi öldü, üç kişi bıçaklandı, bir kadın tecavüze uğradı

Etkinliğe yakın çevreden 4 bin kişinin katıldığı, şehrin diğer yakasındaki başka bir rave partisindeyse kavga çıktığı ifade edildi

Avrupa'nın farklı yerlerinde de tecrit uygulamalarını ihlal edenlere çeşitli cezalar uygulanıyor (Pixabay)

Birleşik Krallık polisi, Greater Manchester'daki rave partisinin ardından 20 yaşındaki adamın aşırı dozda uyuşturucudan öldüğünden şüphelenildiğini, şehrin diğer yakasındaki başka bir etkinlikteyse bir kadının tecavüze uğradığını ve üç adamın bıçaklandığını söyledi.

Ölen adam, Oldham'da 4 bin kişinin bir araya geldiği söylenen ve "Karantina Rave'i" diye tanıtılan, eğlence düşkünlerini Daisy Nook Country Park'taki devasa tabelayla selamlayan etkinliğe katılmıştı.

Greater Manchester Emniyet Müdürü Yardımcısı Chris Sykes şunları söyledi:

Dün gece Carrington ve Oldham'da gerçekleşen iki büyük rave partisinden haberdarız.

Oldham'daki partinin en kalabalık anında yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu düşünülüyor.

Ne yazık ki 20 yaşındaki adamın, bu partiden sonra aşırı dozda uyuşturucuyla hayatını kaybettiğinden şüpheleniliyor ve şu anda uzman memurlarımız ailesine destek oluyor.

Polisin aktardığına göre, Carrington'daki rave partisinde 18 yaşında bir kadın tecavüze uğradı ve üç kişi bıçaklandı.

Polis, 18 yaşındaki erkeğin bıçaklanmasının ardından hayati tehlike oluşturan yaralar aldığını, 25 ve 26 yaşlarındaki diğer iki erkeğin de ayrı saldırılarda yaralandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sykes, "Bu etkinliğe katılan 18 yaşındaki kadının uğradığı tecavüzü de araştırıyoruz ve şüpheliyi saptamak için sorgular sürerken uzman memurlarımız kadına ve ailesine destek oluyor. Bilgi sahibi herkesin en kısa sürede polisle iletişime geçmesini istiyoruz" dedi.

Polis, Carrington'daki rave partisine katılanların polis memurlarını şiddetle karşıladığını, eşyalar fırlattığını ve bir ekip aracının da tahrip edildiğini ekledi.

Oldham'deki rave partisindeyse başka bir suç olayı bildirilmedi.

Sykes, Carrington'daki rave partisinde polise yönelik şiddetin “kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve hoş görülmeyeceğini” söyledi.

Sykes, “Bu partiler yasadışıydı, katılanları kınıyorum. Koronavirüs yasalarını ve yönergelerini açıkça ihlal ettiler ve bunun trajik sonuçları oldu” dedi.

Koronavirüs hala bir tehdit. İnsanları kişisel sorumluluk almaya ve doğru olanı yapmaya teşvik etmek için onlarla iletişim kurmaya devam edeceğiz.

Sonuçta Greater Manchester halkının kenetlenmesine ve zor zamanlar karşısında daha önce gösterdikleri ruhu göstermesine ihtiyacımız var.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ashton-under-Lyne milletvekili Angela Rayner, Twitter'da şu paylaşımı yaptı:

Partiye katılanlar kendilerini ve sevdiklerini riske attı. Bu [tamamen] sorumsuzca.

Bu hafta sonu [Greater Manchester] genelinde online etkinliklere çok fazla çaba harcandı. Partiye katılanlar kendilerinden utanmalı. Yerel bölgem şu an olayın sonuçlarıyla uğraşmak zorunda.

Press Association'dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU