Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının ardından spor yazarları ne dedi?

Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek ligde kalma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Karşılaşmanın ardından spor yazarları müsabakayı yorumladı

Galatasaray, Süper Lig'de 27. hafta sonunda lider Trabzonspor'la aradaki puan farkını 6'ya yükselterek zirve yarışında önemli bir kayıp yaşadı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Galatasaray, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası başlayan ligde Çaykur Rizespor'a konuk oldu. 

Küme düşmeme mücadelesi veren ev sahibi takım, karşılaşmayı 2-0 kazanarak ligde kalma yolunda önemli bir galibiyet elde etti.

Şampiyonluk yolunda ağır yara alan sarı-kırmızılı takım ise kaleci Fernando Muslera ve santrafor oyuncusu Florin Andone'nin sakatlığı ile büyük sarsıntı yaşadı.

Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, karşılaşmada sakatlanan Muslera'nın özel bir kişilik olduğunu ve bir sporcuda aranan tüm özellikleri barındırdığını belirterek, "İşini her zaman ciddiye alıyor ama keyfi de gözlerinden okunuyor. Hırsı içinde fokurduyor. Bunu özellikle gol yediğinde görüyorsunuz ama en sert rakibine bile saygısızlık yapmıyor. Bazen herkes yatıyor o ayakta kalıyor. Ama o havasını hiç atmıyor. Ve ayağı kırılıyor, sanki küçük bir sıyrıkmış gibi sedyeye oturuyor. Muslera özel bir sporcu. Haza beyefendi" değerlendirmesinde bulundu.

 

20200614_2_42961649_55922350.jpg
Galatasaray, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'in galip geldiği haftayı puansız kapatarak zirve yarışında yara aldı / Fotoğraf: AA

 

Karşılaşmayı da yorumlayan Demirkol, Galatasaray'da savunmanın solunda yer alan Marcelo Saracchi ve stoper Ahmet Çalık'ın uyumsuzluğundan bahsederek, yazısında şunları kaydetti:

Saracchi’yi savunma görevlerinden kurtarmanız lazım. Onun arkasını Ahmet Çalık’la kapatmaya çalışınca sorun büyüdü. Ünal Karaman’ın planı da buydu. Donk ve Lemina’yı baskılayıp Mariano’ya döndürmediler, Ahmet’in oyun kurmasını istediler. Bu Galatasaray’ın işini çok zorlaştırdı. İyi baskı yaptılar. Hem oyun kurdurmadılar hem Uruguaylı'nın arkasına kolay sarktılar. 5 değişiklik hocalara oyuncuyu ya da oyunu değil takımı değiştirme şansı veriyor neredeyse. Terim 2. yarıda bunu yapmaya çalıştı ama yapamadı.

 

20200614_2_42961185_55921552.jpg
Sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Muslera'nın yerine genç kaleci Okan Kocuk geçti / Fotoğraf: AA

 

Serdar Ali Çelikler: Galatasaray için sezon finali geldi

Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler de yazısında Muslera'nın sakatlığına çok üzüldüğünü belirtti. 

Çelikler, deneyimli kaleciye geçmiş olsun dileklerini ilettiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ligin en kaliteli ve etkili oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsünü tüm futbolseverleri üzmüştür diye düşünüyorum. Geçen yıl da Rize'de Emre Akbaba'nın ayağı kırılmış; Rize öne geçmiş ama Galatasaray çok tartışmalı kararların verildiği maçta 90 + 7'de bulduğu golle şampiyonluğa tutunmuştu. Dün de Rize maçında 2 ismini kaybeden Galatasaray, bana göre yanlış bir penaltıyla geriye düştü. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı görmüş olsa dahi VAR hakemi Koray Gençerler'in Uğurlu'yu ikaz etmesi gerekirdi. Saracchi'nin bir müdahalesi var ama o kısmi temas ile penaltı olmaz bana göre. Bence hatalı karardı.

Yazısında Galatasaray'daki sakatlıklardan da söz eden Çelikler, şu değerlendirmeyi yaptı:

Galatasaray bence psikolojik olarak bozuldu ve sezon finali geldi. Marcao sakattı. Muslera eklendi. Luyindama zaten yok. Andone yokken Adem de cezalı oldu ve Donk da olmayacak haftaya. G.Saray yapısal olarak zirveden koptu mu ikinciliği falan hedefleyebilen bir kulüp değil. Trabzon ve Başakşehir de dahil kalan 7 maçı da kazansa bu Galatasaray'a yetmeyebilir. Bu psikolojide yeniden ayağa kalkmaları da zor olabilir.

 

20200614_2_42961649_55922345.jpg
Galatasaray'da uzun süreli sakatlıktan kurtulan Florin Andone'nin ön çapraz bağlarında kopma olduğu belirtildi / Fotoğraf: AA

 

Erman Toroğlu: Galatasaray için sezon bitti

Fotomaç gazetesi yazarı ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, karşılaşmada sakatlanan Muslera'nın daha önceki birçok maçta yaptığı kritik kurtarışlar sayesinde sarı-kırmızılı takımı ipten aldığını belirterek şu yorumu yaptı:

Dün akşam olduğu gibi arkadaşları yine yürüyorlardı. Sakatlanana kadar 2-3 kez rakiple karşı karşıya kalıp topu çıkardı, sonunda öyle bir pozizyonda sakatlandı ki Galatasaray'ı ipten alamadığı gibi kendini feda etti. Galatasaray için sezon bitti. Bu saatten sonra gelecek sezona bakacaklar. Galatasaray artık diğer takımlar gibi altyapıya dönecek. Yani canı gönülden oynayacak futbolculara dönecek. Dün akşamdan sonra Trabzon'la Başakşehir yarışta baş başa kaldılar.Dün gece Muslera'dan başka hiçbir G.Saraylı oyuncu canı gönülden futbol oynamadılar. Hani lejyonerler vardır ya paralı askerler, aynı onun gibilerdi.

 

20200614_2_42961649_55922337.jpg
Galatasaraylı Ryan Donk, gördüğü kart nedeniyle cezalı duruma düştü / Fotoğraf: AA

 

Deniz Çoban: Bayrağın geciktirilmesi hakemlerden istenen bir uygulama

Fanatik gazetesi yazarı ve eski hakem Deniz Çoban, Muslera'nın sakatlandığı pozisyon ile verilen ve verilmeyen penaltı kararlarını şöyle yorumladı:

Bayrağın geciktirilmesi hakemlerden istenen bir uygulama. 38’de Rizespor lehine verilen penaltıda, Saracchi’nin Samudio ile mücadelesindeki penaltı kararını ağır eleştiremem. Saracchi’nin Rizesporlu oyuncuya teması vara ama bence devam kararı daha doğru olurdu. Andone’nin sakatlandığı pozisyonunun ise, faulden çok bir kaza olduğu fikrindeyim. Bu nedenle penaltı kararınının çıkmamasını doğru buluyorum.

 

20200614_2_42961185_55921555.jpg
Süper Lig'de 27. haftayı Galatasaray 50, Çaykur Rizespor ise 28 puanla kapattı / Fotoğraf: AA

 

Şansal Büyüka: “Maçı yaz” dediler, nasıl yazayım, kalem elden düşüyor

Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'a 2-0 yenildiği maçta Fernando Muslera'nın sakatlanmasında duyduğu üzüntüyü, şöyle dile getirdi: 

Gazeteden “Maçı yaz” dediler. Nasıl yazayım, kalem elden düşüyor. Havam-civam, moralim-motivasyonum, neyim varsa hepsi sıfırlandı. İflas edip kepenk kapatan tüccar gibiyim. Muslera hevesimi, heyecanımı, maç izleme merakımı aldı götürdü. Bu sakatlığa çok üzüldüm çoook. Gerçekten içim yanıyor. Sanki bu sezon Galatasaray’ı reddediyor, istemiyor gibi. Bunun adı şanssızlık, uğursuzluk olabilir mi? Çok daha fazlası... Bir takımın başına ne kadar kötülük varsa, hepsi birden gelir mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid-19 sürecinin Galatasaray'daki dikkati, başka yönlere çektiğini aktaran Büyüka, "Takım bazı dönemler çalışmalara uzun süreli ara vermek zorunda bile kaldı. Kötü kader fazla mesai yapmaya devam etti. Takım omurgasının iki çok önemli adamı, önce Marcao, sonra Galatasaray’ın “vazgeçilmez”i, güzel adam Muslera sezonu kapattı. Üstelik Muslera’nın bacağının kırıldığı pozisyonun başlangıcı ofsayt... VAR kesin iptal edecek. Pisi pisine gitti Muslera... Andone’nin sakatlığını saymıyorum bile... Dileyelim bu son olsun. Dileyelim kötü kader insafa gelsin" şeklinde görüş belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU