Türkiye, İran'la PKK'ya karşı ortak operasyon yaptı mı?

İran'ın ortak operasyonu yalanlamasının ardından Erdoğan "Operasyon yapıldı. Daha önce de yapılmıştı" diye konuştu

Türkiye'nin "PKK'ya karşı İran'la ortak operasyon yaptık" açıklamasına İran'dan yalanlama geldi / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün İran’la birlikte PKK’ya karşı ortak operasyon yapıldığını söyledi. İran’dan gelen açıklamada ise “İran silahlı kuvvetleri bu operasyonun bir parçası değildi” ifadesi kullanıldı.

Soylu, Antalya’da düzenlenen seçim mitingindeki konuşmasında “İran’la beraber doğu sınırımızda PKK’ya yönelik ilk kez operasyon yaptık. Bilesiniz bunlara nefes aldırmayacağız, kökünü kazıyacağız. Milletimizi bu musibetten kurtaracağız” diye konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran: PKK'ya karşı ortak operasyona katılmadık

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre İran tarafı PKK’ya karşı ortak operasyon haberini yalanladı. İran silahlı kuvvetlerinden bir kaynağa dayandırılan açıklamada “Türkiye kendi doğu sınırında PKK’ya karşı operasyon yaptı. Ancak İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri bu operasyona müdahil olmadı” denildi.

Bu açıklamaya rağmen Türkiye PKK’ya karşı İran’la ortak operasyon yapıldığını savunmaya devam etti.
 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal 7,Ülke TV ve TVNET ortak yayınında konuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bunlara karşı ortak operasyon, ortak eylemi konuştuk. Hamdolsun bu gece yapıldı. Daha önce de yapıldı ama bu daha kapsamlı bir şey oldu. Bunu devam ettirecekler. Bizim buradaki kararlılığımız birçok şeyi de orada farklı bir şekilde etkileyecektir. İş burada kalmayacak. Bunun devamı var. İran tarafı da bizim arkadaşlarımız da kararlılıklarını sürdürüyorlar." 

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU