TİP Milletvekili Barış Atay, partilerine ait aracın lastiğine ait bijonlarının bilerek gevşetildiğini iddia etti

TİP Milletvekili Barış Atay, Hatay’da partilerine ait aracın hareket halinde iken iki bijonunun yerinden çıktığını ve beşinin de gevşetildiğini iddia ederek, lastiğin fotosunu paylaştı ve “Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz” dedi

Barış Atay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayın sorumlusunun bulunmasını istedi / Fotoğraf: AA

HDP’den Hatay Milletvekili seçilip İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile birlikte Türkiye İşçi Partisi’ne geçen oyuncu Barış Atay, sosyal medya hesabı Twitter hesabından dikkat çekici bir iddiada bulundu.

 

"Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya biz!"

Antakya’da partilerinin kullandığı aracın lastiğine bilinçli olarak müdahale edildiğini iddia eden Atay şöyle konuştu:

Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!

Hatay Valiliği'nden açıklama

Hatay Valiliği, Atay'ın  "Antakya'da ve bölgede kullanmış oldukları aracın 2 bijonunun yerinden çıktığı, 5 bijonunun da gevşetildiği" yönündeki paylaşımının ardından konunun kolluk kuvvetlerince her yönüyle araştırıldığını bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Konuyla ilgili olarak ne Valiliğimize ne de kolluk kuvvetlerimize bu yönde herhangi bir başvuruda bulunulmamıştır. Olayın sosyal medya hesapları üzerinden öğrenilmesinin ardından ilgililerle yapılan telefon görüşmesinde ise konuyla ilgili herhangi bir şikayetlerinin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Buna rağmen konu, kolluk kuvvetlerimiz tarafından her yönüyle araştırılmaktadır.

Atay, valiliğe yanıt verdi

Twitter'dan valiliğin açıklamasını paylaşan Atay, "Resmi soruşturma için, ifade vermeye gece yarısı çağrılınca, yarın öğleden sonra geleceğimizi söyledik ve söylediğimiz gibi yarın öğleden sonra geleceğiz. Parti olarak da bu olayın peşini bırakmayacağız" yanıtını verdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU