Saadet Parti İl Başkanı Sevim: Abdestimizi aldık bekliyoruz, Ayasofya’da ilk namazı Erdoğan kıldırsın

Ayasofya’nın ibadete açılmasını beklediklerini söyleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “Abdestimizi aldık bekliyoruz. Buyursun ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldırsın” dedi

Saadet Partili Sevim, Ayasofya'da ilk namazı Erdoğan'ın kıldırmasını söyledi / Fotoğraf: AA

Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması tartışmaları sürerken ibadete açılması yönünde bir çağrı da Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim’den geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sevim şöyle dedi:

Ayasofya açılsın da kim açarsa açsın! Ayasofya açılsın da neden açılırsa açılsın. Abdestimizi aldık bekliyoruz. Buyursun ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldırsın.

 

abdullahsevim.jpg
Abdullah Sevim, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını istedi / Fotoğraf: Twitter@drabdullahsevim

 

"Birkaç fütursuz ses dışında herkesin üzerinde uzlaştığını görüyoruz"

Sevim diğer ikinci paylaşımında da şu ifadeleri kullandı: 

Kültürel çalışma adı altında Hıristiyan teolojisinde Serafim olarak tabir edilen, melek tasvirlerinden birinin mozaik yüzünü ortaya çıkarmakla övünen iktidar, artık vicdanlara kulak vermeli, hamaset yerine somut adımlar atmalı! Buradan çağrıda bulunuyorum”

Günlerdir her platforma Sultan Fatih'in emaneti Ayasofya Cami'nin  yeniden ibadete açılması tartışılıyor. Birkaç fütursuz ses dışında hemen herkesin Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması üzerinde uzlaştığını görüyoruz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU