Trump’tan Seattle açıklaması: Anarşistler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz

Başkan Trump, eyalet valisi ve belediye başkanını "yeterince sert" olmamakla suçladı

Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump, Seattle'de göstericilerin kentin Capitol Hill bölgesinde "otonom bölge" ilan etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, Fox News'e yaptığı açıklamalarda, eyalet valisi ve belediye başkanını da "yeterince sert" olmamakla suçlayarak "Seattle'ın anarşistler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump, "Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan ve Washington Valisi Jay Inslee, işleri yoluna koymazsa, biz koyarız" ifadesini kullandı.

Vali Inslee'ı Ulusal Muhafızları görevlendirmeye çağıran Trump, bir şekilde olayın çözülmesi gerektiğini ve göstericilerin "kentin en önemli" konumunu işgal edemeyeceğini vurguladı.

Seattle Belediye Başkanı’ndan Trump'a: Sığınağına dön

ABD'nin Seattle kenti Belediye Başkanı Jenny Durkan, şehirde protestocuların oluşturduğu "otonom bölge" konusunda eleştiride bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a "sığınağına dön" cevabını verdi.

Seattle'ın Demokrat Belediye Başkanı Durkan, "Siyahilerin Hayatı Önemli" etiketi ile Twitter hesabından Trump'a verdiği yanıtta, "Hepimizi güvende tut. Sığınağına geri dön" ifadelerini paylaştı.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU