Panathinaikos'ta sular durulmuyor... Kulübün satışı ve başkanın evine yapılan saldırının ardından EuroLeague'den de çekileceği resmen açıklandı

Yunanistan ekibi Panathinaikos, EuroLeague'den resmen çekilme talebinde bulundu

Ticari değerinin 75 milyon euro olduğu ileri sürülen Panathinaikos, 25 milyon euroya satılıyor / Fotoğraf: AA

Yunanistan'ın Panathinaikos Basketbol Kulübü'nde sular durulmuyor. Kulüp başkanı Dimitris Giannakopoulos'un "25 milyon euro verene kulübü satacağım" açıklamasının ardından bir hamle de THY Avrupa Ligi (EuroLeague) için geldi.

Yeşil-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan ve üst yönetici (CEO) Manos Papadopoulos tarafından EuroLeague yönetimine hitaben kaleme alınan mektupta, şunlar kaydedildi:

Panathinaikos olarak son iki aydır kulüp lisansının feshedilmesi konusunda EuroLeague yönetimiyle irtibat halindeyiz. Bu konuyla en kısa sürede yetkili organlar tarafından ilgilenilmesi gerektiğini belirtmek isteriz. Böyle bir konuya verilecek cevap, salgının yaşandığı bu dönemde ligin sponsorlarla yapacağı görüşmelere ciddi zarar verebileceği için durumu anlayışla karşılıyoruz. Bu yüzden şu ana kadar bu sürece saygı duyarak resmi bir bildirimde bulunmadık ya da baskı yapmaya çalışmadık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mektubunda, lig yönetiminden çekilme talebi hakkında cevap alınamadığını belirten Papadapoulos, şunları kaydetti: 

Kulübümüzün ligdeki varlığı, bizim için hiçbir şekilde fayda sağlamıyor. Panathinaikos, Avrupa Ligi'ndeki lisansını ve hisselerini devretme niyetini resmen ifade eder. Yetkili organların bu konuyla ilgili gerekli adımları atmak için toplanmasını talep ediyoruz.

Satış kararının ardından taraftarlar başkanın evini bastı

Dimitris Giannakopoulos, 25 milyon euro karşılığında kulübün satışına onay vereceğini duyurmuş ancak EuroLeague kararını, kulübün yeni sahiplerinin vereceğini açıklamıştı.

Kulübün fiyatını çok uygun tuttuğunu ve kulübün ticari değerinin 75 milyon euroyu bulduğunu ileri süren Giannakopoulos, "Ancak sözüm söz, 25 milyon euroyu veren kulübün yeni sahibi olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kulübü satışa çıkardığını açıklayarak geride kalan 33 yılda kazanılan başarılar nedeniyle taraftarlara teşekkür eden başkan Dimitris Giannakopoulos, bir sonraki gün 100'e yakın taraftarın saldırısına uğradı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dimitris giannakopoulos (@dpg7000)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Giannakopoulos, taraftarların başkent Atina'da bulunan evine yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU