Erdoğan: Kadına şiddet uygulayan nasıl serbest bırakılır?

Erdoğan, İstanbul'da bir hemşireye şiddet uygulayan kişinin en başta serbest bırakılmaması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir kadına şiddet uygulayan kişinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

 Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunumu sırasında, konu kadına yönelik şiddete geldi.

Hürriyet’in aktardığına göre “Soylu’nun pandemi döneminde tüm dünyada kadına yönelik şiddet artarken, Türkiye’de azaldığı” iddiası üzerine Erdoğan devreye girerek İstanbul’da yaşanan ve medyaya yansıyan bir olaydan örnek verdi.

Erdoğan, İstanbul Beşiktaş’ta Ceylan G.’ye şiddet uygulayan Nazir İlgin’in adli kontrol şartıyla serbest kalmasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu nasıl olur, nasıl serbest kalabilir? O kişinin tutuklanması gerekirdi” dedi.

Soylu da “Sonra tutuklandı. Şu anda içeride” yanıtını verdi. Erdoğan, Soylu’nun anlattığı, ‘telefona uygulama indirilerek planlanan takip sistemi’nin de bir an önce tamamlanmasını istedi.

 Ne olmuştu?

İstanbul’da yaşayan hemşire Ceylan G., 6 Haziran’da eski sevgilisi Nazır İ. Tarafından şiddet görmüş, emniyete başvurmuştu. Emniyet tarafından gözaltına alınan erkek, adli makamlar tarafından serbest bırakılmıştı.

Serbes kalan Nazır İ. bu sefer 8 Haziran’da Ceylan G.’nin önünü keserek darp etti. Şüpheli, hemşirenin boynunu ve elini bıçakla yaraladı. Hemşireyi ikinci kez darp eden zanlı, bu sefer tutuklandı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU