Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki: A takımda son 2 yıldır hatalar yapıldı, bunları üzerimize alıyoruz

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, sarı-lacivertli camianın teknik direktör beklentisinde olmasını çok iyi anladıklarını belirterek, "Sezon sonunda bu açıklamaları yapacağız. Sezon sonuna kadar eldeki kadroyla devam edeceğiz" dedi

Selahattin Baki / Fotoğraf: fenerbahce.org

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü'nün Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, FB TV'ye futbolda A takım ve altyapı yapılanması, Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne kurulan "FenerLAB Analiz Merkezi" ve kulübün gelecek planlarından bahsetti.

 

 

Futbolda geçen 2 sezonda yaptıkları hatalardan ders çıkardıklarını belirten Selahattin Baki, şöyle konuştu:

A takımla alakalı son 2 yıldır hatalar yapıldı. Bunları üzerimize alıyoruz. Ders çıkartarak, çok daha sakin ve ince eleyip sık dokuyarak adımlar atıyoruz. Bu adımların ne olduğu hem başkanımız hem de yönetim kurulu tarafından sezon sonunda tek tek açıklanacaktır.  O konuda taraftarın içinin rahat olmasını istiyorum. Sonuç itibarıyla henüz sezon bitmedi. Bazı eleştirilere bakıyorum, sezon bitmiş gibi bizden açıklama bekleniyor ama unutmamak gerekiyor ki, 8 hafta daha lig devam edecek. Kupa maçlarımız devam ediyor. Dolayısıyla sezon bittikten sonra bazı açıklamalar yapıp, taraftarlarımızın yüreğine su serpeceğiz.

Sarı-lacivertli ekibin dün açıkladığı Tahir Karapınar'ın futbol akademisi altyapı koordinatörü olarak göreve getirilmesiyle ilgili de konuşan Baki, şunları kaydetti: 

A takımla beraber altyapıyla ilgili de bazı adımlar atma kararı aldık. Yaptığımız araştırmalarda, özellikle Ege bölgesindeki futbolcu havuzuna hakim olması, 37 yaşına kadar profesyonel futbol oynamış bir kariyeri olması, Türk futbolundaki bize ulaştırılan referansları, çocuklara dokunma, babacanlık, ağabeylik üslubu altında iyi hocalık yapmasından dolayı, altyapı için anlaşmaya vardık. Kendisinin pro lisansı var. Önümüzdeki sezondan itibaren A takım ile altyapı arasında önemli bir görev üstlenecek. Arada bir köprü görevi görecek. Ciddi bir görevdir. Bu 8 haftalık süreç hem onun hem bizim avantajımıza. A takımımıza da pro lisansı olduğu için yardımcı olacak. 8 haftanın sonunda altyapıdaki görevine devam edecek. Dereağzı'na gittikten sonra da Samandıra'daki köprü görevi bitmeyecek. O ilişki hep devam edecek.

"Sezon sonuna kadar eldeki kadroyla devam edeceğiz"

Süper Lig'de kalan 8 haftada ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarında A takımı mevcut teknik ekibin yürüteceğini bildiren Baki, teknik direktör konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: 

Camiamız teknik direktör beklentisinde. Çok iyi anlıyoruz. Sezon sonunda bu açıklamaları yapacağız. Sezon sonuna kadar eldeki kadroyla devam edeceğiz. Hocanın önemi kadar, etrafını kimlerle donatacağımız da önemli. Bunun da dersine çalışıyoruz. Gece gündüz insanlarla görüşüyoruz. Referanslar topluyoruz. Aklımızdaki insanlarla birebir görüşmeler yapıyoruz. Örneğin Marco Aurelio. Marco Aurelio neden önemli? Bu camianın formasının ağırlığını, Fenerbahçe tarihinin ne demek olduğunu bilen birisi. Yabancı olmasına rağmen Türk Milli Takımı'na kadar yükselmiş bir isim. Ciddi başarıları var. İspanyolca, Portekizce ve Türkçesi çok üst düzeyde.  Dolayısıyla her yabancı futbolcuyla, kim gelirse gelsin hocayla yakın ilişki kurabilecek biri. Bunun haricinde Fenerbahçe kültürünün olmazsa olmazı olan, Brezilya ilişkilerinde de o kültürü ve ilişkiyi canlı tutmak adına da çok faydalı olacak. Hocanın etrafını doğru donatmak derken, bundan bahsediyorum. Bana göre bu taşlardan bir tanesi Aurelio idi.

"Teknolojik olarak Samandıra başka seviyeye çıkıyor"

Selahattin Baki, kaptan Emre Belözoğlu'nun tavsiyesiyle Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde kurulan "FenerLAB Analiz Merkezi" laboratuvarı sayesinde sakatlıklar öncesi tedbir alacaklarını söyledi.

Emre Belözoğlu'nun Avrupa'da forma giydiği dönemde gördüğü ve bu neticede bir laboratuvar kurulduğunu söyleyen Baki, şu ifadeleri kullandı:

Bazı teknolojik aletler alındı. Özellikle sakatlık önleyici aletler ve programlar Samandıra'ya taşınıyor. Mesela hangi futbolcunun ne kadar yorgun olduğu bazen hiç belli olmuyor. Bu testlerle futbolcunun yorgunluk derecesi veya kaslarında sertleşme olup olmadığı tespit ediliyor. Bunlar sakatlıkları önleme açısından çok önemli adımlar. Teknolojik olarak Samandıra başka seviyeye çıkıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU