Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Başka konular gündeme gelmesin diye Ayasofya konuşuluyor

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın cami olması hakkındaki önergesinin reddedilmesini değerlendiren Karamollaoğlu, "Biz 50 yıldır bu konuyu dile getirdik yeni değil ama söylediklerimize ne yazık ki bugüne kadar itibar eden olmadı" dedi

Fotoğraf: Pixabay

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ayasofya tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu "Yeri geldiği zaman başka konular gündeme gelmesin diye Ayasofya konuşuluyor, eğer açılacaksa açılır sadece konuşmakla olmaz" dedi. Ayrıca Karamollaoğlu Ayasofya'nın cami olarak açılması gerektiğini belirterek "Biz bunu 50 yıldır söylüyoruz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tabi bazılarının çıkıp yok efendim müze mi olacak yok efendim cuma günü Müslümanlar namaz kılsınlar pazar günü de Hristiyanlar... öyle saçmalıklara itibar edilmez. Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder konuşulması değil" diyen Saadet Partisi lideri, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetini hatırlattı. Karamollaoğlu, Osmanlı'nın fetihlerden sonra Hristiyanların yaşadığı yerlede ibadethanelerine dokunulmadığını, tek istisnanın ise Ayasofya olduğunu belirtirken, Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya'yı cami dışında kullanılması halinde lanet ettiğini de ifade etti.

Karamollaoğlu, İYİ Parti'nin reddedilen önergesine de değinerek şunları söyledi:

İYİ Parti önerge verdi niye reddedildi? Ayasofya'nın vakit geçirilmeden bu milletin arzusunu bu milletin hakkını ve Fatih Sultan Mehmed'in de vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibafete açılmasının  doğru olduğu kanaatindeyiz. Kimsenin bunu açarken de vaveyla koparmasına ihtiyaç yok kimsenin de bunu sadece bir politik menfaat için kullanmasına ihtiyaç yok. Biz 50 yıldır bu konuyu dile getirdik yeni değil ama söylediklerimize ne yazıkki bugüne kadar itibar eden olmadı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU