Japon tenisçi Osaka, George Floyd paylaşımları nedeniyle gelen ırkçı mesajlardan yakındı

George Floyd paylaşımları nedeniyle Japon sosyal medya kullanıcılarından ırkçı mesajlar aldığını söyleyen Naomi Osaka, "Bütün ülkenin ırkçı olduğu yönünde yanlış bir yoruma yol açmak istemem ama her yerde olduğu gibi, burada da çürük elmalar var" dedi

Naomi Osaka, 2018'de ABD Açık, 2019'da da Avustralya Açık'ta zafere ulaşmıştı / Fotoğraf: Reuters

Japon tenisçi Naomi Osaka, ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından sosyal medyadan gösterdiği tepki nedeniyle Japon sosyal medya kullanıcılarından ırkçı mesajlar aldığını dile getirdi.

Japon ve Haiti kökenlerine sahip olan ve kariyerinde iki grand-slam şampiyonluğu elde eden Osaka, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, George Floyd protestolarına destek verdiği için son dönemde çok sayıda ırkçı içerikli mesajlar aldığını aktardı.

 

 

Ülkesindeki vatandaşlara seslenen 22 yaşındaki Osaka, şunları kaydetti:

Son dönemde Japon vatandaşlarından çok sayıda ırkçı içerikli mesajla karşılaşıyorum ama Japonya, gerçekten harika bir yer. Bütün ülkenin ırkçı olduğu yönünde yanlış bir yoruma yol açmak istemem ama her yerde olduğu gibi, burada da çürük elmalar var.

 

Naomi Osaka - Reuters1.jpg
Naomi Osaka, 37,4 milyon dolarlık geliriyle tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu oldu / Fotoğraf: Reuters

 

Tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu olmuştu

Japon tenisçi Naomi Osaka, 37 milyon 400 bin dolarlık geliriyle son bir yılda en çok kazanan kadın sporcu unvanını elde etmişti.

Forbes dergisinin dünyada en çok kazanan kadın sporculara yer verdiği ve geçen ay yayınlanan listede 22 yaşındaki Japon tenisçi Naomi Osaka, 37 milyon 400 bin dolarlık kazancıyla son 4 yıldır zirvede olan ABD'li tenisçi Serena Williams'ı geride bırakarak listenin zirvesinde yer almıştı.

Osaka ayrıca, 2011-2015 yılları arasında 5 kez en çok kazanan kadın sporcu olan ve 2015'te 29 milyon 700 bin dolar kazanan Maria Sharapova'yı da geçerek tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu olarak tarihe geçmişti.

2018'de ABD Açık'ta Serena Williams'ı yenerek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Osaka, 2019'da Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde Çek Petra Kvitova'yı mağlup ederek kariyerinin ikinci Grand Slam şampiyonluğunu kazanmış ve ilk kez dünya 1 numarası olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU