Akşener’den iktidara Ayasofya tepkisi: Bu utanç size bir süre yeter

Akşener, Kovid-19 salgını dolayısıyla Erdoğan’ı uyardığını söyleyerek “Milletimiz bir yandan salgınla bir yandan da krizle uğraşırken iktidar ve küçük ortağı gündemi değiştirmeye çalışıyor” dedi

Fotoğraf: AA, arşiv.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde tartışma konusu olan Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda TBMM’de verdikleri önergenin AK Parti tarafından reddedilmesini eleştirdi. Akşener, MHP ve HDP’nin çekimser kaldığı oylamayı hatırlatarak “Bu utanç size yeter” dedi.

Akşener, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla haftalardır yapılmayan grup toplantısında yaptığı konuşmada geçen haftaki sokağa çıkma yasağı karmaşasını hatırlatarak şunları söyledi:

Yanlış uygulamalara tepki gösterdik, önerilerde bulunduk. Kimi yarım yamalak uygulandı, kimi hiç uygulanmadı. Siyasi irade sınıfta kaldı. Salgında yeni bir döneme girdik. Sayın Erdoğan ve ekibi hatalarından ders almıyor. Geçen hafta sokağa çıkabilme, çıkamama tekrar çıkamama komedisine hep birlikte şahit olduk. 

“Erdoğan’ı uyarıyorum”

Dijital iletişimle tüm dünya bir araya geldi. Sanatçılar canlı konserler verdi, Zoom üzerinden toplantılar yapıldı ama Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı bir türlü bir araya gelemedi. İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Buna günlü razı olamayan Sayın Erdoğan bunu iptal ediyor. Krizi yönetemiyorlar, olan millete oluyor.

Buradan Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum. Normale dönüş, salgına dönüşmesin. Milletimiz bir yandan salgınla bir yandan da krizle uğraşırken iktidar ve küçük ortağı gündemi değiştirmeye çalışıyor. Biz madem dış güçler operasyon yapıyor, millet masası kurulsun diyoruz, onlar darbe diyor.

Ayasofya konusunda dün TBMM'de yaşananları aktaran Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Vatan millet sevgisinden Atatürk sevgisinden kimsenin şüphesinin olmadığı Müyesser Yıldız’ın İsmail Dükel’i gözaltına aldılar. Sebebi terör… Ülkenin önemli meselelerini gündemden çıkarıp suni krizlerle gündemi değiştirmeyi bırakın.

Ayasofya bunun bir örneği. Bunlar sık sık sıkıştı mı gündeme getirirler. Dün Ayasofya’nın cami olması için önerge verdik. AKP reddetti, MHP ve HDP çekimser oy verdi ve önergemiz reddedildi. İşte böyle ayna tutarız. Milletin maneviyatı sizin oyuncağınız değil. Bu utanç size bir süre yeter.

"Anla artık"

Erdoğan’a “Bu düzenle memleketin uçuruma sürüklendiğini anla artık” ifadesiyle seslenen İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

Demokrasi olmadan ekonomik kalkınma olmayacağını anla artık. Hukuk olmadan Türkiye’nin uçmayacağını anla artık. Milletin sesini duymadan hizmet olmayacağını anla artık. Ama anlamıyorsun… Dün akşamki konuşmanda hala çıkmış diyorsun ki;  “İstiklal harbimiz sonrasında, dünyadaki büyük dönüşümleri gerçekleştirmekte yeterince başarılı olamamıştık.”Bu ne demek Sayın Erdoğan?  Atatürk’le hesaplaşmaktan kurtul artık… Atatürk kompleksinden bir sıyrıl, bir rahatla artık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU