Ronaldinho, hapis günlerini anlattı: Futbol, dünya başıma yıkılırken ve artık nefes alamazken bile yolumu aydınlattı

Sahte pasaport düzenlediği suçlamasıyla tutuklanan Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldinho, 1 milyon 600 bin dolar ödeyerek ev hapsine alındığı Paraguay'da Barcelona günlerini ve yaşadıklarını anlattı

Ronaldinho, Barcelona'da oynadığı dönemde 5 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: AP

Sahte pasaport düzenlediği iddiasıyla Paraguay'da tutuklanarak 6 ay hapis cezası alan ve 1 milyon 600 bin dolar kefaletle cezası ev hapsine çevrilen Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldo de Assis Moreira, bilinen adıyla "Ronaldinho", Katalonya merkezli spor gazetesi Mundo Deportivo'ya açıklamalarda bulundu.

Eski takımı Barcelona'nın bu zorlu süreçte sürekli yanında olduğunu söyleyen Ronaldinho, "Barcelona bana her zaman sevgiyle ve saygıyla yaklaşmıştır. Tüm kalbimle tüm Barcelona camiasına ve taraftarlarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Ronaldinho - Mundo Deportivo.jpg
Ronaldinho, ev hapsini Barcelona Kulübü'nün Paraguay'daki otelinde çekiyor / Fotoğraf: Mundo Deportivo

 

Hapiste olduğu dönemde kendisini arayarak durumunu soran Carles Puyol ile aralarının her zaman çok özel olduğunu kaydeden efsane futbolcu, şöyle konuştu:

Çok iyi biri. Sadece Carles değil tüm Barcelona camiasıyla aramda özel bir bağ var. Ben futbolu tutku ve profesyonellikle oynadım. Onlar da benim nasıl biri olduğumu biliyor ve zor günlerimde yardım elini esirgemediler. Carles'in ben hapisteyken sözleri çok önemliydi. Bana güç verdi.

 

Ronaldinho - 7Reuters.jpg

Sahte pasaportla Paraguay’a giden Ronaldinho, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevinde gönderilmişti / Fotoğraf: Reuters

 

Aldığı hapis cezasının ev hapsine çevrilmesinin ardından Paraguay'daki Hotel Palmaroga'ya yerleşen Ronaldinho, otelin Barcelona Kulübü'ne ait olduğunu bildiğini kaydederek, "Barcelona ve ben, sonsuza kadar birlikte olacağız. Her zaman ikinci vatanım, Barselona şehri olacak. Kalbimin derinliklerine yer alan, unutulmaz bir yer" yorumunu yaptı.

Ronaldinho, "Futbolun dünyanın her yerinde en birleştirici sporlardan biri olarak kabul ediliyor. Ne düşünüyorsun" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Futbol her yerde güzel. Eşsiz ve global bir fenomen. Hayatım boyunca bana kapıları açan bir hediye oldu. Dünya başıma yıkılırken veya artık nefes alamazken bile yolumu aydınlattı.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yeniden başlayacak futbolla ilgili de görüşlerini aktaran yıldız oyuncu, "Dünya olarak farklı bir tecrübe yaşıyoruz. Uzun süre maçlar oynanmadı. Stadyumlar boş kalacak ve bunu hayal bile edemiyorum. Taraftarın verdiği ekstra enerji olmayacak. Hepimiz, bu 'yeni normal'e adapte olmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Ronaldinho-AFP3.jpg
Ronaldinho, 2008-2013 yılları arasında Barcelona'da forma giydi / Fotoğraf: AFP

 

Barcelona formasıyla yaşadığı anıların arasından seçme yapamayacağını belirten Ronaldinho, şunları söyledi:

En unutulmaz anın hangisi derseniz bir tanesini seçemem. Barcelona ile yaşadığım birçok unutulmaz an var. Çok büyük kupalar kazandık.

Ronaldinho, muhabirin sorduğu "Seninle karakterize edilen bir gülümsemen var. Bu gülümsemeni kaybettiğin oldu mu" sorusuna ise şu yanıtı verdi.

Hayat her zaman kolay değil ama sürekli etrafıma neşe saçmaya çalışırım. Bunu da futbol oynayarak yaparım. En kötü anlarda, en mutsuz zamanlarda bile futbola sarılırım.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Muhtaç çocuklar için çalışan bir vakfın daveti üzerine Paraguay’a giden Ronaldinho ve kardeşi Assis, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevinde gönderilmişti.

Hapishanede 32 gün kalan ikili, 1 milyon 600 bin dolar kefalet bedeli karşılığında serbest bırakılmıştı. 

İkilinin cezalarının ev hapsine çevrildiği ve cezanın kalan kısmını Paraguay'ın başkenti Asuncion'daki bir otelde tamamlayacakları belirtilmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU