Habertürk yazarı: İnsanlığından utanmak istemeyen herkesi Nusret'i boykota davet ediyorum

Gökçe’nin fotoğrafı birçok kişi tarafından eleştirildi. Kübra Par boykot çağırısı yaparken gazeteci Cem Seymen “Hayatımda gördüğüm en ahlaksız, en acımasız, en iğrenç fotoğraflardan biri” dedi

Fotoğraf: Twitter

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, et restoranı zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin sosyal medya hesabından, “Çok önemli bir toplantı” notuyla paylaştığı fotoğrafa tepki gösterdi.

Par, ineklerin hareket kabiliyetlerini kısıtlayan bir makineye bağlı olduğunu gösteren fotoğrafla ilgilili “İnsanlığından utanmak istemeyen herkesi Nusret'i boykota davet ediyorum” başlıklı bir köşe yazdı

Par, “ilk başlarda sempatik gelen” Nusret Gökçe’nin “olayı yemekten çıkarıp bir et fetişizmine çevirdiğini” söyledi ve şunları söyledi:

Komiklik adı altında sapıkça şovlarını izledik. Alkış aldıkça kendini kaybetti ve dün aklı başında herkesin içini burkan o fotoğrafı paylaştı. Bu sefer de “Nusret yine şovunu yapıyor” deyip geçiştiremeyiz. “Ne var canım bunda, altı üstü modern süt sağma makinasının görüntüsünü paylaşmış” diyerek görmezden gelemeyiz. Çünkü bu fotoğraf basit bir süt sağma sahnesinin değil insanın azgın üstenciliğinin resmidir. Modern üretim teknolojisinin değil modern barbarlığın resmidir. İnsanın kararan ruhunun tabiatın üzerine bir kara bulut gibi çöküşünün resmidir.

ser.PNG
Gökçe’nin Instagram’da “Önemli bir toplantı” notuyla paylaştığı fotoğraf.


“En ahlaksız, en acımasız, en iğrenç fotoğraflardan birisi”

Nusret Gökçe’ye sadece köşe yazarlarından değil, birçok kesimden tepki geldi.

Hürriyet’in aktardığına göre bu tepkiler şöyle:

Gazeteci Cem Seymen: Hayatımda gördüğüm en ahlaksız, en acımasız, en iğrenç fotoğraflardan biri. Endüstriyel üretimin köle yaptığı tüm canlıların efendisi olduğunu zanneden insanoğlunun kibirli ve bir o kadar küçük düşürücü fotoğrafı. Yaşamı, tabiatı, Yaradanı, her türlü değeri ayaklar altına alıyor.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan: Bütün hayvanlar eşittir. Bazıları daha eşittir.

Sanatçı Rapozof: Bırakın en azından kesilecekleri zamana kadar doğal ortamlarında yaşasınlar. Neden onların efendisi gibi davranıyorsunuz? Mahşer günü de ‘Çok önemli bir toplantısı’ var bunun.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan: Fotoğraftaki durum 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırıdır. Eğer bu fotoğraf Türkiye’de çekilmişse fotoğrafın çekildiği tesis tespit edilmeli, ceza kesilmelidir.

Hayvanları Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı: Hiçbir canlı bir diğerinden üstün değildir. Doğada her canlı eşit yaşam hakkına sahiptir. 

 

Hürriyet, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU