Fenerbahçe'de teknik direktör konusu netlik kazandı: Sezonun kalan bölümünde Tahir Karapınar görev alacak

Fenerbahçe'de Ersun Yanal’ın istifasının ardından geçen 100 gün içinde birçok teknik adamın ismi kamuoyunda tartışıldı. Fenerbahçe yönetimi, altyapı koordinatörlüğü görevine getirilen Tahir Karapınar'ın sezonun kalan bölümünde takımı yöneteceğini açıkladı

Tahir Karapınar, Süper Lig ve Ziraat Türkiye kupası maçlarının tamamlanmasının ardından altyapı koordinatörlüğü görevini üstlenecek / Fotoğraf: İHA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen Süper Lig için geri sayım başlarken, Fenerbahçe'de takımın başında kimin yer alacağı sorusu da netlik kazanmaya başladı.

 

 

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Tahir Karapınar'ın altyapı koordinatörlüğüne getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

Yeniden yapılandırılmakta olan Fenerbahçe Futbol Altyapı organizasyonumuzda futbol akademi altyapı koordinatörü olarak göreve getirilmiştir. Bununla birlikte, Tahir Karapınar 2019-20 sezonunun kalan bölümünde Futbol A Takımımızın teknik heyeti ile birlikte sahaya çıkacak, sezonun tamamlanmasının ardından altyapıdaki görevine resmi olarak başlayacaktır.

Açıklamada ayrıca, altyapıda göreve başlayacak Karapınar'ın Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takımlar antrenörlüğü ve teknik sorumluluğu, Milli takım Ege ve Akdeniz bölge sorumluluğu görevlerinde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Fenerbahçe Kulübü, 1 Mart'ta Ersun Yanal ile karşılıklı anlaşarak yollarının ayrıldığını açıklamıştı. 

 

Mehmet Aurelio1 - fenerbahce_org.jpg
Mehmet Aurelio, 12 yıl sonra eski takımına antrenör olarak döndü / Fotoğraf: fenerbahce.org

 

Aurelio'nun lisansı yetmedi

Fenerbahçe'de kötü geçen iki sezonun ardından başlatılan öze dönüş hareketi kapsamında en son Mehmet Aurelio, antrenör olarak kulübe geri döndü.

UEFA A Lisans sahibi olan 42 yaşındaki Aureliop, bu nedenle sarı-lacivertli takımıın başında teknik direktör olarak sahaya çıkma hakkı elde edememişti.

Kovid-19 süreci öncesinde Ersun Yanal'ın istifasının ardından "Pro Lisanssız teknik direktör ile en fazla 2 maça çıkılır" kuralı gereği kulüp antrenörlerinden Zeki Murat Göle yönetiminde sahaya çıkan Fenerbahçe, 12 Haziran’da başlayacak Süper Lig'e "Pro Lisans"a sahip bir teknik adamla çıkmak zorunda.

 

Tahir Karapınar - İHA.jpg
Tahir Karapınar, ilk teknik direktörlük deneyimini Altay'da yaşadı / Fotoğraf: İHA

 

Tahir Karapınar kimdir? 

20 Nisan 1967 doğumlu Tahir Karapınar, futbolculuk kariyerinde uzun yıllar Altay'da forma giymesinin ardından 2009'da teknik direktörlük kariyerine de kulübünde başladı. 

53 yaşındaki Tahir Karapınar, teknik direktör olarak sadece Altay'da görev alırken, 2011-12 sezonunda Gaziantepspor, 2013-14 sezonunda da Manisaspor'da yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Karapınar, son olarak 2017-18 sezonunda Konyaspor'da yardımcı antrenörlük olarak görev aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU