Gana Turizm Bakanı'ndan siyahi Amerikalılara çağrı: İstenmediğiniz yerde durmayın, gelin burada hayat kurun

Gana Turizm Bakanı ABD'li siyahi George Floyd'u anmak için yapılan törende siyahi Amerikalılara ülkeye yerleşme çağrısı yaptı

ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un ölümü Gana'nın başkenti Akra'da da protesto edildi (AFP)

Gana Turizm, Sanat ve Kültür Bakanı Barbara Oteng-Gyasi, ABD'de istenmediğini hisseden siyahilerin Gana'ya yerleşmesi çağrısında bulundu.

25 Mayıs'ta ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen George Floyd'un anısına başkent Akra'da 5 Haziran'da yapılan törende konuşan Oteng-Gyasi, Floyd'un ölümü sonrası sadece ABD değil dünyadaki ırkçılığın sonlanmasını umut ettiğini söyledi.

Bakan Oteng-Gyasi "ABD'deki ırkçılık 400 yılı aşkındır ölümcül bir salgın olmayı sürdürüyor. ABD'deki kız ve erkek kardeşlerimiz bu sırada bir tedaviyi bekliyor. George Floyd "Nefes alamıyorum" cümlesini kuran ilk siyahi değildi. 2020 yılında şu anda içinde bulunduğumuz durum George Floyd'un ölümüyle birlikte değişecek. Kötülüğü kınamayan kişi o kötülüğü yapan kadar kötüdür. Bu yüzden sadece Floyd'u öldüren polis memuru Chauvin değil tüm suç ortakları suçlanmalı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Kız ve erkek kardeşlerimizle bu statükoyu değiştirmek için dayanışmadayız. Irkçılık sona ermeli. George Floyd'un ölümünün boşuna olmaması, dünyadaki ırk ayrımcılığı ve önyargıları sonlandırmasını umut ediyor ve dua ediyoruz.

"Gana sizin yuvanız"

Bakan Oteng-Gyasi Gana'nın diasporadaki tüm Afrikalılara ülkenin kapılarının açık olduğunu belirterek Amerikalı siyahilere çağrıda bulundu.

Oteng-Gyasi "Tüm kız ve erkek kardeşlerimize kollarımızı açmayı ve onalrı yuvalarına devet etmeyi sürdürüyoruz. Gana sizin yuvanız. Afrika sizin yuvanız. Sizi burada hoş karşılamaya hazırız. Lütfen bu fırsatı değerlendirin ve Gana'ya gelip burada bir hayat kurun. Sonsuza kadar istenmediğiniz bir yerde kalmanıza gerek yok. Seçeneğiniz var. Afrika sizi bekliyor" dedi.

Gana hükümeti geçen yıl "Geri Dönüş Yılı" adını verdiği bir inisiyatif başlatmış, ülkeyi ABD de dahil farklı ülkelerden binlerce siyahi ziyaret etmişti.

Hükümet bu yıl başlattığı "Dönüşün Ötesinde" adlı girişimiyle de Gana'ya yerleşmek ve ülke ekonomisine yatırım yapmak isteyen siyahilere yardım etmeyi amaçlıyor.

 

Independent Türkçe, Modern Ghana

DAHA FAZLA HABER OKU