Rol arkadaşı Andy Serkis’i Gollum rolünden vazgeçirmeye çalışmış: “Yüzün görünmeyecekse yapma”

Serkis, Yüzüklerin Efendisi’nin ikonik karakteri Gollum’la ilgili konuştu

Serkis'in performansının Akademi tarafından görmezden gelinmesi eleştiri almıştı (IMDb)

Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) üçlemesiyle birlikte motion capture (hareket yakalama) teknolojisinin vazgeçilmez aktörlerinden biri haline gelen Andy Serkis, bir oyuncu arkadaşının kendisine verdiği “Gollum” tavsiyesini anlattı.

Comicbook.com’da yer alan habere göre Reunited Apart adlı YouTube programına katılan Serkis şunları söyledi:

Çok ilginç. Çünkü kast ajansımdan bunun gerçekleştiğini ilk duyduğumda şöyle dediler: ‘Andy bak, bu inanılmaz Yüzüklerin Efendisi filmini Yeni Zelanda’da çekiyorlar. Dijital bir karaktere sesinle hayat vermen için seni görmek istiyorlar.’ ‘Dijital bir karakter mi?’ diye sordum. Prag’ta bir Oliver Twist uyarlaması için çalışmaktaydım. Birlikte çalıştığım bir oyuncuya, ‘Sanırım şu dijital karakter için Yeni Zelanda’ya gideceğim’ dedim. O da, ‘Yüzün ekranda görünecek mi?’ diye sordu. ‘Hayır görünmeyecek’ dedim. ‘Dostum, hiç işim olmaz’ dedi.

Neyse ki Serkis rol arkadaşının bu tavsiyesini kulak ardı edip Yeni Zelanda’nın yolunu tuttu.

Öte yandan daha önce 1999’da George Lucas, Star Wars: Bölüm 1 – Gizli Tehlike’deki (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) Jar Jar Binks karakteri için bu tekniği denemiş olsa da Peter Jackson, çıkacak sonuçtan pek de emin değilmiş.  

Serkis sözlerini şöyle sürdürdü:

Pete dedi ki: ‘Bunun nasıl olacağından tam emin değilim. Ama şu motion capture denen yeni tekniği deniyoruz. Birinin Gollum olmak için sette olmasını istiyoruz.’

Serkis, daha sonra King Kong, Rise of The Planet of the Apes ve Star Wars: The Last Jedi gibi filmlerde de motion capture tekniğiniyle kamera karşısına geçti.
 

Independent Türkçe, Comicbook.com

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU