Cumartesi Anneleri’nden Buldan, Yıldırım ve Karay için adalet çağrısı: 26 yıldır katiller aramızda

Cumartesi Anneleri koronavirüs nedeniyle internet üzerinden yaptıkları 793. hafta açıklamasında 1994 yılında kaybedilen Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet çağrısı yaptı

Cumartesi Anneleri’nden Buldan, Yıldırım ve Karay için adalet çağrısı / Fotoğraf: İHA

Gözaltında kaybedilen, faili meçhul cinayete uğrayan yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması talebiyle eylemlerini sürdüren Cumartesi Anneleri, 793’üncü haftasına ulaşan eylemlerinde seslerini koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yine sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla duyurdu.

Anneler, bu hafta 3 Haziran 1994’te gözaltına alındıktan sonra katledilen iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın faillerini sorup, adalet talep etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm kayıp faillerinin bulunması için çağrı yapan HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan, eşi Savaş Buldan, Yıldırım ve Karay’ın birlikte gözaltına alınma sürecini anlattı. 

“Katiller yargılanmalı”

Yaşanan olayın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hala katillerin cezalandırılmadığını belirten Buldan, devamında şu ifadeleri kullandı:

Katillerin bulunması, cezalandırılması için çaba sarf ettik, mücadele ettik. Ancak bütün bunlara rağmen katiller aramızda dolaşmaya devam ediyor. Biz biliyoruz ki bu cinayetleri işleyenler, devlet tarafından korundular ve kahraman ilan edildiler. Bizler biliyoruz ki bu cinayetleri işleyenler cezalandırılmadılar. Ancak biz, adalet arayışımızı üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hala sürdürüyoruz. Biz biliyoruz ki failli meçhul cinayetler, kayıplar ve yargısız infazlar Türkiye’nin bir gerçekliğidir.

Geçmişle yüzleşmek adına Türkiye’de mutlaka bir komisyonun kurulması gerektiğini ifade eden Buldan, katillerin bulunup yargılanması çağrısında bulundu.

“Ölünceye kadar bu acıyı unutmayacağız”

Adnan Yıldırım’ın eşi Hasibe Yıldırım ise yaptığı konuşmasında, “26 yıldır bu acıyı hissediyoruz. Ölünceye kadar bu acıyı unutmayacağız. Katiller ortalıkta dolaştığı sürece mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“İşkence yapılarak öldürüldüler”

Babası ile beraber gözaltına alınanların işkenceyle öldürüldüğünü belirten Hacı Karay’ın oğlu Enes Karay da, “Babam ve 2 arkadaşı polis kılığındaki kişilerce alınıp kaçırıldılar. İşkence yapılarak öldürüldüler. Bugün bu olayın üstünden 26 yıl geçti ama hiçbir fail yargılanıp cezalandırılmadı. Bizler faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş kişilerin aileleri olarak adalet aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU