Kanye West, George Floyd'un kızı için üniversite fonu kurdu ve siyahiler için 2 milyon dolar bağış yaptı

Rap şarkıcısı, Ahmaud Arbery ve Breonna Taylor'ın ailelerinin yasal masraflarını ödemeyi de teklif etti

West'in Chicago'da protestolara katıldığını gösteren görüntüler de sosyal medyada viral oldu (Reuters)

Kanye West, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor ve George Floyd ile ilişkili hayır kurumlarına 2 milyon dolar (yaklaşık 13.5 milyon TL) değerinde bağış yaptı ve Floyd'un kızının eğitim ücretlerini karşılamak için üniversite fonu kurdu.

Variety'nin haberine göre West şimdiye kadar bir dizi diğer mali katkının yanı sıra hayır kurumlarına 2 milyon dolar (yaklaşık 13.5 milyon TL) bağışladı.

West'in ayrıca Floyd'un altı yaşındaki kızı Gianna'nın eğitim ücretlerini karşılamak için üniversite fonu kurduğu, bunun yanı sıra Arbery ve Taylor'ın ailelerinin yasal masraflarını karşılamaya söz verdiği belirtiliyor.

Yıldız sanatçı bu hafta Forbes tarafından 2020'nin en çok kazanan müzisyeni seçilmiş ve Forbes'un yıllık listesinde toplam 170 milyon dolarla (yaklaşık 1.1 trilyon TL) en çok kazanan ikinci ünlü olmuştu.

Ayrıca temsilcisinin, West'in kendi memleketi Chicago'daki siyahilerin sahibi olduğu şirketlere de bağış yapacağını söylediği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Silahsız siyahi Floyd 25 Mayıs'ta beyaz Minneapolis Polis Teşkilatı yetkilisinin onu uzun süre ensesine bastırarak yerde tutmasından sonra hayatını kaybetmişti.

Floyd'un ölümü üzerine hızla büyüyen öfke geçen hafta ABD'nin 50 eyaletinin tümünde ve özellikle Floyd'un öldüğü Minneapolis'te şiddetli protesto ve gösterilere neden olmuştu.

Gösteriler siyahi Amerikalıların polislerin elinde ölmesine ve ülke genelindeki kurumsallaşmış ırkçılığa ilişkin daha büyük protestolarla genişledi.

Arbery ve Taylor cinayetleri Floyd'un ölümünden önce gerçekleşmişti fakat benzer biçimde ırksal adaletsizlik ve polis vahşeti vakaları olarak değerlendiriliyor.

Arbery'nin Georgia'da koşu yaparken bir baba ve oğul tarafından vurulduğu iddia edilmişti. Taylor, zaten gözaltında tutulduğu bildirilen bir şüpheli için yapılan uyuşturucu baskını sırasında kendi dairesinde polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Floyd'u yere bastıran eski polis memuru Derek Chauvin olayla ilişkili olarak ikinci derece cinayetle hüküm giydi. Chauvin esasen üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürmeyle suçlanmıştı fakat suçlamaların düzeyi yakın zamanda artırıldı.

Floyd'un ölümüyle bağlantısı bulunan diğer dört memur ilk başta olaya dahil olmaları nedeniyle görevden alınmış fakat şimdi haklarında ikinci derece cinayete yardım ve azmettirme suçlamalarından tutuklama kararı bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU