Fenerbahçe'de gençlik hareketi sürüyor, İsmail Yüksek'ten sonra 18 yaşındaki Barış Sungur da transfer edildi

Fenerbahçe gençlere yatırımını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler Gölcüksporlu İsmail Yüksek’ten sonra 1928 Bucaspor'da forma giyen Barış Sungur'u da kadrosuna kattı. Genç oyuncu, anlaşma gereği gelecek sezon da takımında oynayacak

Barış Sungur, bu sezon 1928 Bucaspor formasıyla çıktığı iki maçta 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, TFF 3. Lig takımı 1928 Bucaspor'dan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Barış Sungur'u kadrosuna katarak gençlere yaptığı yatırımı sürdürüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, resmi imzaların önümüzdeki günlerde atılacağı bildirilirken, sarı lacivertlilerde ‘kazan-kazan’ projesi olarak düşünülen 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, gelişimini tamamlamak için gelecek sezon da 1928 Bucaspor forması giyeceği bildirildi.

1928 Bucaspor Kulüp Başkanı Cihan Aktaş, Fenerbahçe ile anlaştıkları Barış Sungur'dan çok umutlu olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

Rastgele kiraya verilmesini istemediğimiz için Ali Koç’tan özel ricada bulunup bir yıl daha bizde kalmasını istedik.

Futbola Yalıkavak Belediyespor’da başlayan ve 2013’te Bucaspor altyapısına transfer olan Barış Sungur, bu sezon başında transfer olduğu 1928 Bucaspor’da ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Barış topu çok iyi saklaması, adam eksiltmesi, yüksek oranda pas isabetiyle biliniyor.

Futbolun dışında çok okuyan ve kendisine yatırım yapan genç futbolcu, İngilizce ve Almanca konuşabiliyor.

Barış, bu sezon TFF 3. Lig’de takımıyla çıktığı 2 maçta toplam 48 dakika süre bulurken, performansını 1 gol ve 2 asistle süsledi.

 

İsmail Yüksek - Instagram1.jpg
İsmail Yüksek (solda) / Fotoğraf: Instagram

 

Gölcükspor'dan İsmail Yüksek'i de transfer etmişti

Fenerbahçe Kulübü, Gölcükspor'da forma giyen 21 yaşındaki orta saha İsmail Yüksek'i kadrosuna kattığını duyurmuştu.

İsmail Yüksek'i eski hocası Sadi Tekelioğlu, Gölcükspor'a gitmesinin nedeninin genç futbolcu olduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu:

Önce idmanda sonra müsabakada gördüm. Gerçekten çok değişik bir oyuncu görünce buradan hem birşeyler başarırız hem de oyuncu çıkarırız düşüncesiyle teklifi kabul ettim. Tercih sebebimin büyük bir bölümünü İsmail oluşturdu. 1,84'lük boyuna rağmen inanılmaz çabuk. Oyunu okuması yönüyle kafası daima hava. Topları çok iyi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen sezon TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Gölcükspor ile ilk maçına 2 Eylül'de 2-1 yenildikleri Diyarbekirspor karşısında çıkmıştı.

2019-20 sezonundaki ilk maçına ise Altındağ Belediyespor karşısında çıkan İsmail, ilk golünü ise ligin 6. haftasında Pazarspor'a karşı attı.

Bu sezon takımıyla 27 kez saha çıkma başarısı gösteren İsmail, 8 gol ve 1 asistlik performansıyla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekti.

 

Futbol - Pixabay6.jpg
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'un sportif direktör olacağının konuşulmasının ardından genç oyunculara öncelik veirldi / Fotoğraf: Pixabay

 

Fenerbahçe yabancı sınırı için avantaj peşinde

Fenerbahçe Kulübü, önce sportif direktör Damien Comolli, ardından teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırmasının ardından gençlere yöneleceğinin ilk sinyallerini takımın başına deneyimli futbolcu Emre Belözoğlu'nu getirmekle verdi.

Emre Belözoğlu'nun sarı-lacivertli kulüpte sportif direktörlük görevine getirileceğinin konuşulmasının ardından harekete geçen İstanbul temsilcisi, Anadolu'nun genç yeteneklerini keşif avına çıktı.

Bu bağlamda önce Gölcükspor'dan İsmail Yüksek'i kadrosuna Fenerbahçe, Barış Sungur ile önemli bir adım atmış oldu.

 

Nihat Özdemir7 - AA.jpg
TFF Başkanı Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

 

Yabancı sınırı kademeli olarak değişecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, dün katıldığı bir Instagram canlı yayınında 14+14 şeklinde düzenlenen yabancı sınırının kaldırılması yönündeki çalışmalardan bahsetti. 

Yabancı kontenjanını kademeli olarak düşürmeyi planladıklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuşmuştu:

2020-2021 sezonunda yabancı sayısı düştüğü gibi, gelecek futbolcularda nitelik arayabilir miyiz acaba? 30'un üstünde çok sayıda oyuncu var. Kriter getirebilir miyiz? Kulüplerin altyapıdan daha fazla oyuncuya yer vermesine bakabiliriz. Bu konuda destek yapabilir miyiz? Bu çalışmaları bir komisyon yapıyor. Bazı şeyleri ortaya çıkaracağız. Kulüpler Birliği Vakfı ile paylaşacağız. Sezon başlamadan 2020-2021 için kriterleri yayınlamayı düşünüyoruz. Kademeli olarak 3 yıl içinde ana hedefimize ulaşacak bir program için çalışıyoruz.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU