Yeni bir Alien filmine yeşil ışık yakan Ridley Scott hikayeye dair ipucu verdi

Scott bu kez "Uzay aracının ve yumurtaların amacı neydi?" sorularının peşine düşülmesi gerektiğini söyledi

Usta yönetmen Ridley Scott, Alien serisinin devam edebileceğinin sinyalini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1979 yapımı kült bilim kurgu Alien’ın ardından Scott, 2012 yapımı Prometheus ve 2017 yapımı Alien: Covenant’la seriye geri dönmüştü.  

Alien: Covenant’ın gişede beklenen performans gösterememesi ve Disney’in Fox’u satın almasıyla bir devam filmi gelip gelmeyeceği konusu muallakta kaldı. Scott cephesinden de bu konuda bir açıklama gelmedi, ta ki bugüne kadar.

Collider’da yer alan habere göre Los Angeles Times’a konuşan ünlü yönetmen, Alien evreni için daha kat edilecek çok yol olduğunu belirterek, Alien’ın geçmişini anlatan bir film çekme konusundaki istediğini dile getirdi.

Serinin yeniden evrilmesi gerektiğini vurgulayan Scott sözlerini şöyle sürdürdü:

İlk filmi çekerken hep şunu düşünürdüm; ‘Neden böyle bir yaratık yaratıldı ve neden bu yumurtaları taşıyan ve her zaman bir çeşit savaş aracı olduğunu düşündüğüm bu araçta seyahat ediyor?’. Uzay aracının ve yumurtaların amacı neydi? Sorgulanması gereken şey bu. ‘Kim, neden ve ne amaçla?’ soruları sanırım bir sonraki fikri oluşturuyor.

Aynı röportajda Scott, ilk Alien’da yaratığın bir karakterin göğsünü parçalayarak ortaya çıktığı dehşet verici sahnenin ardından bir başka usta yönetmen Stanley Kubrick’in kendisini telefonla arayıp sahneyi nasıl çektiğini sorduğunu belirtti.

Scott, “Stanley Kubrick’in beni arayıp ‘Bunu nasıl başardın?’ diye sorduğunu hatırlıyorum. (Kubrick) ‘Yavaş çekimde izledim, sahnenin kesildiği yeri göremedim’ dedi. Ben de anlattım. O da ‘Tamam anladım. Anladım, işe yaramış’ dedi” diye konuştu.

Efekt Hurt’ü boynundan itibaren masanın altına yerleştirip üstüne de yapay bir vücut koyarak gerçekleştirilmiş. Scott sahneyi birden fazla kameranın kaydettiğini ve yalnızca bir kez çekildiğini söyledi. 

Çünkü setin her tarafına kan fışkırttıktan sonra orayı temizleyip yeniden çekmenin yolu yoktu... Bunu oyunculardan gizledim, küçük yaratığı ve yapacaklarını da oyunculardan sakladım. Onu hiç görmemelerini istedim. Hatırlarsanız o zamanlar hiç dijital efekt yoktu. O yaratığı bir şekilde göğsünden çıkarmam gerekiyordu.

 

Independent Türkçe, Collider

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU