Hindistan’da günlük grafik yükseliyor: Bir günde 9 binden fazla vaka tespit edildi

Günlük vaka grafiğinin her geçen gün yükseldiği Hindistan’da toplam vaka sayısı 217 bine yaklaştı

Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının son günlerde hızla yayıldığı Hindistan’dan vaka ve can kayıpları tablosu açıklandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede 24 saatte virüs nedeniyle hayatını kaybeden 260 kişiyle birlikte toplam can kaybı sayısının 6 bin 75'e ulaştığı bildirildi.

Ülkede son bir günde 9 bin 34 vaka kayda geçerken, bununla günlük vaka artışında yeni bir rekor yaşanmış oldu. Yeni tespit edilenler ile toplam vaka sayısı 216 bin 919'a ulaştı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre Hindistan dünyada en fazla vakanın tespit edildiği 7. ülke konumunda bulunuyor.

Hindistan’da Remdevisir acil durumlarda tedavide kullanılacak

The Indian Express gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan Genel İlaç Denetim Kurumu’ndan (DCGI) yapılan açıklamada, Remdesivir'in koronavirüs hastaları için acil durumlarda ve sadece 5 gün boyunca verilmesi koşuluyla kullanımına izin verildiği belirtildi. 

Öte yandan, Merkezi İlaç Standartı Kontrol Örgütü’nün (CDSCO), ölüm oranının artmasında potansiyel risk taşıdığı ve daha uzun kullanımda herhangi bir faydalı etkisi olmadığı gerekçesiyle ilacın 10 gün kullanımına karşı olduğu kaydedildi.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU