İnce’den Haber Global’e bir tepki daha: Rezalet

İnce, kanala "Beni misafirliğe çağırmışsınız. Sonra sen otur burada, ben yan komşuya gideceğim demişsiniz. Beni çağırıyorsanız bana saygı göstereceksiniz" eleştirisi yöneltti

CHP’li Muharrem İnce, katıldığı programda sözünün kesilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlanılmasına bir tepki daha gösterdi.

Haber Global’de sözünün kesilmesinin ardından İnce, tepki gösterip yayını terk etmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kanalın “özgür iradesi ile Erdoğan’a bağlandığını” söylemişti.  

Fox TV’de konuşan Muharrem İnce, yaşananları şöyle anlattı:

Eğer özgür iradeleriyle yaptılarsa rezalet. Sarayın baskısı ile yapıldıysa rezalet kare.

Beni misafirliğe çağırmışsınız. Sonra sen otur burada, ben yan komşuya gideceğim demişsiniz. Beni çağırıyorsanız bana saygı göstereceksiniz. 16 milyon bana oy veren insanlara saygı göstereceksin.

Yayından önce ne oldu?

İnce, yayına 5 dakika kala kendisine “Erdoğan’a bağlanmamız gerekecek” dediklerini aktarırken şunları söyledi:

Bana “Önce Cumhurbaşkanı Okçular Vakfı’nda konuşacak onu vermeyeceğiz. Yalnız Ayasofya var dediler, tamam dedim.  Ama apar topar sözümü kesmeyin, ara veriyormuş gibi yapın, bağlanın. Bana da o arada mola olmuş olsun. Ama yanlış yaparsanız eleştiririm dedim.

İlk olarak sesinin kesilip Erdoğan’ın Okçular Vakfı’nda yaptığı konuşmaya bağlanıldığını söyleyen İnce, “Yanlış yapıyorsunuz dedim. Ben göremiyorum, meğer ekranda ortaya Erdoğan’ın resmini koymuşlar, ekranda benim sesim var. Bir kere ayıp. Sonra tekrar kestiler, Erdoğan’a bağlandılar. O arada gitmedim. Bağlansınlar tepkimi gösterip öyle gideyim dedim, ben sözümü söylerim öyle giderim” dedi.

Swap iddiası

İnce, swap anlaşmaları için şunları söyledi:

Swap, “Benim paramın itibarı yok, senin paranın itibarını kullanabilir miyim?” demektir. Swap, hatır çekidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin lirasının değeri olmadığı için senin paranı itibarını kullanabilir miyim diyorsun.

Katar ile güncellenen swap anlaşmasıyla ilgili bir iddiayı dile getiren İnce, şöyle devam etti:

Bir 5 milyarlık bir de 10 milyar dolarlık swap yaptık Katar ile. 10 milyar dolar karşılığında repoya kaç Türk Lirası koydunuz? Normalde 68 milyar lira koymaları lazım. 68 milyar mı koydunuz, yoksa 12.5 milyar mı koydunuz?

İnce, Küçükkaya’nın "Bu ne anlama geliyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

O zaman doları 12.5 lira üzerinden hesap yaptınız. Bilgiye dayanarak söylüyorum. Ülkeyi yönetenlere bunu soruyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU