MSB, asker alımlarında uygulanacak koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, haziran döneminde silah altına alınacak kişilerin birliklerine güvenli şekilde ulaşması için havaalanı ve otogarlarda irtibat noktası kurulacak

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), yeni celp döneminde uygulanacak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Haziran celp döneminde alınacak tedbirlere ilişkin bilgi veren MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görevli Binbaşı Pınar Kara, silah altına alınacak gençlerin birliklerine ulaşıncaya kadar mümkün olduğunca az kişiyle temasını sağlamak için garnizon komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda irtibat noktaları açılacağını ifade etti.

Bakanlığın Kovid-19 salgınıyla mücadelesinin başarıyla devam ettiğini ifade eden Kara, "Bize emanet edilen Mehmetçiklerin askerlik hizmetini güvenli olarak yerine getirmeleri ve virüsün yayılmasını önlemek maksadıyla her türlü tedbir alınmış ve alınmaya devam etmektedir." diye konuştu.

Kara, haziran celp döneminde silah altına alınacak yükümlü personele yönelik alınan tedbirlere ilişkin şunları kaydetti:

Katılış yapacakları birliklere ulaşıncaya kadar mümkün olduğunca az kişi ile temas ederek birliklerine güvenli şekilde katılış yapmaları maksadıyla, garnizon komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda birer irtibat noktası açılacaktır. Bu irtibat noktalarına müracaat edenler, tahsis edilen araçlar ile doğrudan birliklerine ulaştırılacaktır. Bu nedenle, haziran celp döneminde silah altına alınacak yükümlü personelin katılış yapacakları birliklerin bulunduğu yerleşim merkezlerine ulaşmalarını müteakip, derhal garnizon komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda açılacak irtibat noktalarına müracaat etmeleri beklenmektedir.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU