ABD’deki bir yağma olayını görüntüleyen ünlü Youtuber: Katılmadım, sadece kaydettim

Paul, “Ne ben ne de grubumdaki herhangi biri yağma ve şiddet olaylarına karışmadı” ifadelerini kullandı

Jake Paul ve ağabeyi Logan Paul'un videolarını çok sayıda kullanıcı izliyor (AP)

George Floyd’un ABD polisi tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar, ülke çapında yayılıyor. Protestolara dair görüntüler sosyal medyada yayılırken, bazı kullanıcılar da eleştirilerin hedefi haline geliyor. O kullanıcılar arasında ünlü Youtuber Jake Paul da bulunuyor.

YouTube’da 20 milyondan fazla abonesi bulunan Jake Paul, Arizona’daki eylemler sırasında bir alışveriş merkezindeki yağma olaylarında görüntülendi. Bunun üzerine sosyal medya hesaplarından açıklama yayımlayan Paul, “Ne ben ne de grubumdaki herhangi biri yağma ve şiddet olaylarına karışmadı” ifadelerini kullandı.

The Verge’nin haberine göre Paul açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Deneyimlerimizi paylaşmak ve uğradığımız her mahallede hissedilen öfkeye daha fazla dikkat çekmek için gördüğümüz her şeyi kaydettik; Yalnızca belgeliyorduk ve kesinlikle olaylarla ilişkilenmedik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Youtuber ayrıca, “Şiddete göz yummuyorum, yağmalamıyorum veya yasayı çiğnemiyorum ancak şahit olduğumuz yıkıma yol açan öfkeyi ve hayal kırıklığını anlıyorum” diye yazdı.

Öte yandan bazı protestocular, Paul’un açıklamasını eleştirdi ve Youtuber’ın Arizona’daki eylemleri görüntülemek yerine neden özellikle yağma olaylarını kaydettiğini sorguladı.

ABD’li müzisyen David Lee Crow da Paul’un yağma olaylarını görüntüleyerek markasını büyütmeye çalıştığını söyledi.

Paul dün gece protestoların yaşandığı eyaletime geldi ama doğrudan Scottsdale'deki yağma olaylarına gitti gitti ve sosyal medyada bununla övündü.

23 yaşındaki Paul, Youtube videolarının yanı sıra şarkıları ve oyunculuğuyla da biliniyor. “It's Everyday Bro" adlı single’ıyla tanınan Paul, Disney Channel dizisi Bizaardvark’ta da rol almıştı.

Independent Türkçe, The Verge

DAHA FAZLA HABER OKU