Jürgen Klopp: Alman futbol tarihinin en güzel golünü Okocha attı, defansı ve Kahn'ı geçmesi sanki beş dakika sürdü

Jürgen Klopp, Alman futbol tarihinin en güzel golü ve Mısırlı futbolcu Muhammed Salah ile ilgili açıklamalarda bulundu. Klopp, Salah'ın antrenman için her gün 4 buçuk saat yol gitmesine "Avrupa'da bu tür özel hikayeler bulmak zor" yorumunu yaptı

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, Guardian gazetesine Alman futbolu ve Afrikalı oyuncular ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Liverpool'u 30 yıl sonra şampiyonluğa taşımayı hedefleyen Klopp, Alman futbol tarihinin en güzel golü olarak Jay-Jay Okocha'nın 1992-93 sezonunda Oliver Kahn'a attığı golü seçti. 

1996-97 ve 1997-98 sezonlarında Fenerbahçe'de de oynayan Okocha, Eintracht Frankfurt formasıyla Kaiserslautern ile oynadıkları maçta şık çalımlarla defans oyuncularını geçmiş ve daha sonra Oliver Kahn'ı çaresiz bırakarak topu filelerle buluşturmuştu.

O golle ilgili Klopp, şunları kaydetti: 

Okocha, Alman futbol tarihinin en muhteşem golünü attı. Kahn ve defans oyuncularını geçip topu ağlarla buluşturması sanki beş dakika sürdü.

Afrikalı futbolcularla ilgili de görüşlerini paylaşan Alman teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

George Weah, Didier Drogba ve Yaya Toure gibi dünyanın bazı en iyi oyuncuları Afrika'dandı. Neden onları transfer etmeyelim?

Eşi Kenya'da 3 yıl yaşayan Klopp, Afrika'nın kültürünü bildiğini dile getirerek, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah ile iligli şu örneği verdi:

Salah antrenman yapmak için her gün 4 buçuk saat yol gitmiş. Avrupa'da bu tür özel hikayeler bulmak zor. Çok emin değilim ama Londra'da bu imkânsız. Her Afrikalı oyuncunun böyle hikayeleri var. Hepsinin zirveye çıkmak için bir motivasyonu bulunuyor. Bu onların arkasındaki hikaye. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sadio Mane'nin antrenmana gidebilmek için evinden kaçtığını hatırlatan Klopp, Salah ile ilgili yaşadığı şaşkınlığı şöyle anlattı: 

Mane'nin antrenmanlar için evinden kaçması ve Salah'ın antrenman yapmak için 4 buçuk saat yol gitmesi. Bu hikayelere Afrika'da ulaşırsınız. Salah'ın Arap dünyasındaki etkisiyle ilgili bir makale okudum. Bu inanılmazdı!

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Jürgen Klopp'un takımı Liverpool, bu sezon Premier Lig'de 2 galibiyet daha alması durumunda 30 yıl aradan sonra ilk kez şampiyon olacak.

 

Independent Türkçe, NTV Spor

DAHA FAZLA HABER OKU