ABD'deki protestolarda, elindeki ok ve yayı göstericilere doğrulttu

Protestocuların daha sonra adama saldırdı ve arabasını ateşe verdi

ABD’nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake City kentinde bir polisin siyahi George Floyd’u öldürmesine tepki gösteren Black Lives Matter (Siyahi hayatlar önemlidir) protestocuları ile orta yaşlardaki bir sürücü arasında arbede yaşandı.

Protestocuların trafiği kilitlemesine sinirlenen bir adam aracından bir ok ve yay çıkararak, “Tüm yaşamlar önemlidir” diye bağırdı. Ardından göstericileri hedef aldı.

Protestocular daha sonra adama saldırdı ve arabasını ateşe verdi.

Olaya çok sayıda polis müdahale etti.

Gazeteci David Begnaud’un paylaştığı görüntülerde, adı açıklanmayan sürücünün birkaç kez nişan aldığı, ancak protestocular tarafından hızla geri püskürtüldüğü görülüyor.

Flyod’un öldürülmesinin ardından protestolar başladı

46 yaşındaki George Floyd, 27 mayıs akşamı, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" demiş; Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirerek ülkenin dört bir yanında protestolara yol açmıştı.

 

NTV

DAHA FAZLA HABER OKU