Bakan Varank, “hücre evi simülasyonlu'' sanal operasyona katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı bünyesindeki Sanal Taktik Eğitim Merkezi’nde (SATEM) özel harekat polislerinin düzenlediği sanal operasyonu deneyimledi

Ankara Gölbaşı’ndaki SATEM'de gerçekleştirilen sanal operasyonda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Özel Harekat Başkanı Selami Türker ile Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı eşlik etti.

Operasyonda teröristler tarafından kullanılan bir hücre evine giriş canlandırıldı.

Özel harekatçılarla bina içerisine giriş ve terörist unsurlar ile sanal silahlar kullanılarak, etkisiz hale getirme işlemi gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanal ortama rağmen operasyonda heyecan yaşayıp, efor sarfettiklerini ve böyle bir teknolojinin güvenlik güçlerince kullanılmasının mutluluk verdiğini söyledi.

SATEM’in dünyanın en büyük sanal taktik eğitim merkezlerinden biri olduğunu da belirten Varank, “Güvenlik güçlerimiz hiçbir risk altına girmeden en gerçekçi senaryolarda eğitimlerini alıyorlar. Yatırım maliyetlerini de düşündüğümüzde gerçek mermilerle yapılan eğitimlerden çok daha ucuza bu eğitimi gerçekleştirebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Varank sanal operasyon 2 AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Özel harekat polislerine farklılaşan senaryolarda sanal eğitim 

Sanal Taktik Eğitim Merkezi’nde (SATEM) özel harekat polisleri, uçak kaçırmadan metro ve rafineri baskınlarına kadar birçok farklı senaryodaki eğitim programlarına katılıyor. 500 metrekarelik kapalı alanı bulunan merkezde, Türkiye genelinde görev yapan özel harekat polisleri belli dönemlerde hizmet içi eğitime tabi tutuluyor.

Bu eğitimler sayesinde özel harekat polisleri hem farklı senaryolara karşı hazırlıklı hale gelirken hem de çok daha az riskli bir ortamda bilgi ve tecrübelerini geliştiriyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU