Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehdit siyasetin gündeminde

Hrant Dink Vakfı'na gönderilen ölüm tehdidi nedeniyle, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu mesaj yayınladı

Görsel: Agos

Hrant Dink Vakfı, yaptığı yazılı açıklamayla ölüm tehdidi aldıklarını duyurdu. Vakıftan yapılan açıklamada, elektronik posta yoluyla, suikast sonucu katledilen gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve Dink ailesinin avukatının ölümle tehdit edildiği belirtildi. Tehdit mesajlarına siyaset cephesi paylaştığı mesajlarla tepki gösterdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Gül: Failleri hukuk önünde hesap verecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tehdidin Türkiye'nin birlik ve beraberliğine olduğunu ifade ederek, "Hrant Dink Vakfına yönelik tehdit, birliğimizi, beraberliğimizi ve toplumsal barışımızı hedef alan çirkin bir provokasyondur. Faillerinin hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

Sancar: Irkçılığı normalleştiren zihniyete karşı Hrant Dink Vakfı'nın yanındayız

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, Hrant Dink Vakfı'nın yanında olduklarını ifade ederek, "Sevgili Hrant’ı 13 yıl önce katledenler, şimdi de Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderiyor! Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız” mesajını paylaştı.

Babacan: Ayrımcılığı teşvik eden siyasi iklimin ürünü

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tehditlerin ayrımcılığı teşvik eden siyasi iklim nedeniyle tehditlerin yapıldığını ifade ederek, "Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür. Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink'i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız" dedi.

Davutoğlu ve eşi, Rakel Dink'i aradı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Hrant Dink vakfı ve Rakel Dink'e gönderilen tehdit mesajları üzerine, Rakel Dink’i telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Gelecek Partisi bir bildiri yayımlayarak, tehdit mesajlarını kınadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU