Rusya, hidroksiklorokin kullanımını yasaklamayacağını açıkladı

DSÖ, Kovid-19 hastalarında denenen hidroksiklorokin ilacının kullanımını askıya almıştı

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavilerinde kullanılan "Hidroksiklorokin" isimli ilacın denemelerinin "güvenlik endişeleri" nedeniyle geçici olarak askıya almasının ardından Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan karşı bir adım geldi.

Bakanlıktan "Hidroksiklorokinin Kovid-19 tedavisindeki etkinliği ve güvenliği sürekli olarak izleniyor ancak bakanlığımız bu ilacı yasaklamaya yönelik herhangi bir adım atmıyor" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid-19 tedavisinde hidroksiklorokinin de aralarında olduğu birkaç ilacın kullanıldığını kaydeden bakanlık, bazı yabancı çalışmalarda bu ilacın kullanılması yönünde tavsiyeler yapıldığını ve şimdiye dek Rusya'da bu ilaçtan kaynaklanan ölüm tespit edilmediğinin altını çizdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın tedbir olarak kullandığı ve geçtiğimiz günlerde kullanmayı bıraktığını duyurduğu hidroksiklorokin ilacının Çin’de yapılan araştırmalarda Kovid-19 tedavisinde iyileşme sağladığı iddia edilmişti.

Sıtmaya karşı geliştirilen ilacın oluşabilecek yan etkileri dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü deneme ve test çalışmalarını askıya almıştı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün ardından Fransa, İtalya ve Belçika da dahil bir dizi ülke bu ilacın kullanımını durdurmuştu.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU