Kamu bankaları bugün yeni kredi paketleri açıklayacak

Kamu bankalarının bugün açıklaması beklenen kredi paketi, sosyal ihtiyaç, tatil-seyahat ve konut olmak üzere 3 ayaktan oluşuyor

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak için İstikrar Kalkanı Paketi'ni devreye sokan hükümet yeni bir adım daha atıyor.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı normalleşme adımlarından ilki devreye giriyor.

Devreye girecek yeni finans paketiyle vatandaşlara kredi imkanı sağlanacak. Vatandaşın elektronik ürün, mobilya alımı ve konut alımına kadar birçok alanda daha uygun imkânlarla kullanabileceği bir finansman paketi olacak.

Üç ayaktan oluşan paketin, kamu bankaları tarafından bugün açıklanması bekleniyor.

Hürriyet'ten haberine göre, finansman paketinin ayrıntıları şöyle:

1) Sosyal ihtiyaç paketi: Birinci paket vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının finansmanının karşılanmasını hedefliyor. Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet-motosiklet, ev tekstil, çeyiz vb sektörleri de desteklemek.

2) Tatil-seyahat paketi: İkinci paket normalleşme sonrasında emekli ve çalışan kesimlerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmanın yanı sıra turizm sektörünü desteklemeyi amaçlıyor.

3) Konut paketi: Üçüncü pakette orta gelir grubunun konut kredisi taleplerinin uzun vadede ve tarihi düşük maliyetlerle karşılanması hedefleniyor. Şu anda konut kredilerinde en yüksek vade 180 ay.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU