TFF, yeniden başlayacak ligler için son sözü söyledi: Süper Lig 12 Haziran'da başlayacak ve küme düşme devam edecek

TFF, futbol liglerinin 12 Haziran'da başlatılacağını ayrıca FIFA'nın yeni uygulaması 5 oyuncu değişiklik hakkından da takımların faydalanmasına karar verdi. Federasyon, 7 kulübün yaptığı küme düşme olmasın önerisini ise reddetti

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun, Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki toplantısı sona erdi. 

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla geçtiğimiz mart ayında ertelenen Süper Lig'in daha önce belirtilen 12 Haziran'da başlatılacağı açıklandı.

 

 

IFAB'ın önerisi doğrultusunda oyuncu sağlığı dikkate alınarak geliştirilen ve müsabakalarda oyuncu değişikliği hakkının 3'ten 5'e yükseltilmesi ile ilgili aldığı kararın Türkiye'de de uygulanacağı belirtildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçen hafta gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda "7 kulübün küme düşme kaldırılsın" önerisi sunduğunu söylemişti.

TFF Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda bu teklifi reddettiği bildirildi.

Süper Lig gelecek sezon da 18 takımla oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası tarihleri de belli oldu

Yönetim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçları da belli oldu.

Bu göre yarı finaldeki Fenerbahçe-Trabzonspor rövanş mücadelesi 16 Haziran Salı günü, Aytemiz Alanyaspor-Fraport TAV Antalyaspor karşılaşması ise 18 Haziran Perşembe günü oynanacak.

TFF Yönetim Kurulu, kalan 8 haftadaki bölümde kulüplere deplasman seyahatlerinde ekonomik kolaylık sağlanması konusunda ana sponsor Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığını da bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU