Oscar ödüllü Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron salgında ev işçilerinin ücretlerinin ödenmesi çağrısı yaptı

Oscar ödüllü Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron, Kovid-19 salgınında işlerini kaybeden ev işçilerinin ücretlerinin ödenmeye devam edilmesi için yapılan kampanyaya destek verdi

Meksikalı yönetmen Cuaron 2014 tarihli bilimkurgu filmi "Yerçekimi" ile de En İyi Yönetmen Oscar'ını almıştı (AFP) 

Oscar ödüllü Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron, Kovid-19 salgınında işlerini kaybeden ev işçilerinin ücretlerinin ödenmeye devam edilmesi çağrılarına destek verdi.

"Roma" filmiyle geçen sene En İyi Yönetmen Oscar'ını alan ve filmde bir ev işçisinin gözünden 1970'ler Meksika'sında yaşananları konu eden Cuaron "Bu belirsizlik döneminde onların ücretlerini ödemek işveren olarak bizim sorumluluğumuz" dedi.

BBC'nin haberine göre, Meksika'daki 2,3 milyon ev işçisinin çoğunluğu salgın nedeniyle ücretlerini alamıyor. Ülkedeki sendikalar işverenlerin kendi ailelerini korumak için ev işçilerini uzaklaştırdığını ancak ödemeleri sürdürmediklerini açıkladı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


58 yaşındaki Meksikalı yönetmen "Bu kampanyanın amacı bizimle ilgilenenlerle özen göstermenin ne kadar önemli olduğunu hatırlamak ve işçilere hakettikleri saygıyı göstermek" dedi.

130 milyon nüfuslu Meksika'da şu ana kadar 74 binden fazla doğrulanan Kovid-19 vakası ve hastalık kaynaklı 8 bin ölüm bulunuyor.

Bu ay başında Meksikalı sağlık yetkilileri salgında zirve noktasına ulaştıklarını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU