Suriye’de koronavirüs vaka sayısı 121'e yükseldi, muhalifler rakamların gizlendiğini ileri sürüyor

Suriye Sağlık Bakanlığı, 15 yeni vakanın tespit edildiğini belirterek ülkede koronavirüs vaka sayısının 121 yükseldiğini açıkladı. Muhalifler ise rakamların gerçeği yansıtmadığını savunuyor

Suriye’de koronavirüs vaka sayısı 121 yükseldi / Fotoğraf: SANA

Tüm dünyada 5,6 milyondan fazla insana bulaşan ve en az 348 bin kişinin yaşamına mâl olan koronavirüs, Suriye'de ilk kez 25 Mart'ta tespit edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye Sağlık Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre o günden bugüne geçen iki ayda toplam vaka sayısı 121 oldu. 

Bakanlık, son 24 saatte tespit edilen 15 vakanın dokuzunun Kuveyt’ten, beşinin Sudan’dan ve birinin de Birleşik Arap Emirlikleri’nden Suriye’ye giriş yaptığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'na göre 121 vakanın 41’i gerekli tedavilerinin ardından iyileşti, dört kişi de yaşamını yitirdi. 

Esad rejimi vakaları gizliyor mu?

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Beşşar Esed rejiminin Suriye'de yeni tip koronavirüse yakalananların gerçek sayısını açıklamasını ve tutuklu sağlık çalışanlarının serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Independent Arabia’ya konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Genel Müdürü Rami Abdurrahman da rejimin koronavirüs vakalarını sakladığı görüşünü savunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 2019 yılı sonu itibarıyla ülkedeki hastanelerin yalnızca üçte ikisinden azı faal. Sağlık çalışanlarının yüzde 70'i ise savaş başladığından bu yana ülkeyi terk etmiş durumda.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU