İki yüzü olan kedi Bisküvi hayatını kaybetti

Nadir doğum kusuru bulunan yavru kedi sadece üç gün yaşayabildi

Biscuits ve Gravy (Bisküvi ve Sos) ismi verilen iki yüzü olan kedi, dünyanın pek çok farklı bölgesinden hayvan severlerin kalbini kazanmasının ardından hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'in haberinde, ABD’nin Oregon eyaletinin Albany kentinde 20 Mayıs’ta dünyaya gelen 6 yavru kediden biri olan ve nadir bir doğum kusuru bulunan kedinin doğduktan sadece üç gün sonra öldüğü aktarıldı.

Bisküvi’nin iki burnu, dört gözü ve iki küçük ağzı vardı. Sadece bir beyinsapı olan yavru kedinin her iki yüzüyle de yemek yiyebildiği ve miyavlayabildiği belirtilmişti.

Diğer 5 yavruyla birlikte Bisküvi’ye de bakan King ailesinin veterineri, yavrunun ilk başta gayet iyi olduğunu söylemişti.

Bisküvi ve Sos’un gelişimine dair Facebook sayfasından paylaşımlarda bulunan aile, “Çok yiyor, çok fazla idrar ve kaka yapıyor. Büyümüyordu. Onun gibi küçük bir kedinin iki yüzlü bir kafatasını desteklemesi zor bir iş” diye belirtmişti.

 

 

Antik Roma tanrısı Janus’un isminin verildiği kediler Janus kedileri diye de tanınıyor. Zaman tanrısı olduğuna inanılan Janus, genellikle geçmişi ve geleceği temsil edecek şekilde farklı yönlere bakan iki yüze sahip biçimde tasvir ediliyor.

Bu nadir hastalığa sahip kediler birkaç günden fazla yaşamasa da Frank ve Louie isimli iki yüzlü kedi 15 yıl yaşamış ve 2006’da Guinness Dünya Rekorları’na girmişti.

King ailesi Facebook’ta yaptıkları paylaşımda, Bisküvi ve Sos’un yaklaşık 4 gün yaşadığını söyledi.

Bisküvi ve Sos kesinlikle bir hediye, Tanrı bir şekilde bu küçük mucizenin hayatımıza girmesine olanak tanıdı. Bisküvi ve Sos için dua eden, nazik davranan ve en iyisini dileyen sizlere teşekkür ediyoruz. Nezaketinizi hiçbir zaman unutmayacağız.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU